Americký trubkár Arenella predstaví tradičný jazz ako interpret a lektor

Americký trubkár Arenella predstaví tradičný jazz ako interpret a lektor
jazz.sk

Nie je zvykom, že v našich končinách môžeme privítať jazzový orchester z Ameriky, ktorý sa venuje starému „hot jazzu“ alebo tzv. „sweet dance music“. Vlastne sa tak udeje po prvý krát! Hudba obdobia 20-tych a 30-tych rokov minulého storočia je u nás známa aj vďaka desaťročiam práce svetovo uznávaného orchestra Bratislava Hot Serenaders a jeho mladšieho súpútnika Fats Jazz Bandu. Práve Fats Jazz Band pozval na Slovensko vynikajúci orchester, ktorú vedie trubkár, spevák a skladateľ Michael Arenella v New Yorku. Predstaví sa Vám koncom augusta na dvoch koncertoch a jazzovom workshope.

 

Michael Arenella o plánovaných koncertoch hovorí: „Na Slovensko prídem po prvýkrát a sa už na Bratislavu a Piešťany veľmi teším. O kapelách na Slovensku, venujúcich sa jazzu 20-tych a 30-tych rokov, viem už dávno. Sú kvalitatívne oveľa vyššie ako mnohé americké kapely a venujú sa tejto hudbe naozaj detailne. Dreamland Orchestra má za sebou už viac než desaťročnú úspešnú existenciu. Do Bratislavy prídeme ako sextet a veríme, že divákom prinesieme kus ozajstnej starej dobrej Ameriky“.

 

Prvý z koncertov sa uskutoční 27.8.2014 vo V-klube v Bratislave o 19:00 hod. pod názvom GOLDEN AGE CONCERT. Pôjde o unikátny trojkoncert dobových štýlových kapiel: Michael Arenella & His Dreamland Orchestra (USA), Fats Jazz Band (SK) a Saxophone Syncopators (CZ/SK). Všetky tri kapely hrajú na originálne pôvodné hudobné nástroje a aj ich celková vizáž a prejav sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú.

Organizátori koncertu sú Národné osvetové centrum a Spoločnosť priateľov dobrej hudby, o.z.

Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal

 

Druhý samostatný koncert Michael Arenella & His Dreamland Orchestra sa uskutoční 28.8.2014 v Kursalóne v Piešťanoch o 20:00 hod. na terase Kursalónu.

Koncerty sú realizované vďaka finančnej podpore Americkej ambasády na Slovensku a Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. 

 

WORKSHOP S MICHAELOM ARENELLOM a jeho bandom

Michael Arenella so svojimi hudobníkmi urobí pre záujemcov deň pred bratislavským koncertom, 26.8.2014 o 19:00 hod. zaujímavý workshop v rámci Večerných jazzových ateliérov v centre KontAKT na Ventúrskej ulici v Bratislave. Tento workshop sa uskutoční v spolupráci s portálom www.jazz.sk a občianskym združením Porta Artium. Ozvučenie ateliérov aparatúrou BOSE zabezpečuje spoločnosť BaSys.

Viac info a prihláška na www.jazz.sk/ateliery

 

Michael Arenella & His Dreamland Orchestra je prvotriedny tanečný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu 20-tych a ranných 30-tych rokov minulého storočia. Michael Arenella je charizmatický trubkár a spevák, ktorého citlivý barytón robí aj z najsarkastickejšej piesne lahodnú skladbu.

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Golden Age Concert: V rytme Hot & Sweet Music v bratislavskom V-klube
V stredu 27. augusta 2014 sa zo známeho bratislavského Véčka do neskorej noci ozývali burácajúce...
Golden Age Festival 2016 - Véčko v rytme Hot Jazzu
Rytmus je náš biznis spievalo a hralo sa v preplnenej sále bratislavského V – klubu v...
Reportáž: Trnavský Jazzyk medzi kvapkami dažďa
Hudobný festival Trnavský Jazzyk, 5. a 6. august 2016 Trnavský Jazzyk sa za svojich trinásť rokov...
Report: Fats Jazz Band v Swing Café
Ani tomu nebolo tak dávno, čo v kuloároch bratislavského jazzu prebehla správa o konci...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...