Do Košíc sa vráti britská funk-jazzová kapela: Tabačku rozprúdia rytmy Incognita

Do Košíc sa vráti britská funk-jazzová kapela: Tabačku rozprúdia rytmy Incognita
Patrik Gömöri

Britská jazz-funková ikona, skupina Incognito, zavíta v piatok 25. novembra 2016 po niekoľkých rokoch opäť do Košíc. 14-členná formácia vystúpi v Tabačke Kulturfabrik. Vstup na podujatie bude počas celého večera bezplatný, kapacita je však limitovaná. Svetoznáma formácia Incognito, ktorá je považovaná za priekopníka v štýle zvanom acid jazz, zavítala do Košíc naposledy v roku 2013 ako hlavný headliner Košických jazzových dní. V rámci Slovenska vystúpili v minulosti aj na Bratislavských jazzových dňoch či na koncertnom cykle City Sounds of Bratislava.

 

Koncert v Tabačke otvorí v piatok večer 25. novembra multiinštrumentalista Eugen Botoš so svojím Funk Project. Botoš je považovaný za talentovaného hudobného vizionára. Úspechy slávi aj za hranicami. „Spolu s frontmanom kapely Incognito Jean-Paul ‚Blueyim‘ Maunickom sme produkovali album speváčky z jeho kapely. Prvýkrát sa s ním však osobne stretnem až v Košiciach,“ vyjadril sa Botoš.

 

Po predkapele sa už priestor na pódiu otvorí pre najväčšiu hviezdu večera. Skupina Incognito má za sebou vyše 35-ročnú históriu. Charakteristická je jej zmes jazzu, soulu a funku. Hudobníci väčšinou dokážu koncertné haly naplniť a najmä poriadne roztancovať svojich fanúšikov. Po vystúpení headlinera sa na pódiu predstaví zmes „tabačkovských“ DJ-ov, vystupujúcich pod značkou „Moody“.

 

Piatková párty je spojená s oslavou 2. narodenín mediálneho domu KOŠICE:DNES. Aj preto bude vstup do Tabačky bezplatný. Kapacita je však limitovaná, preto sa oplatí prísť včas. Program v Tabačke začne o 20. hodine.

 

O SKUPINE INCOGNITO:

 

História kapely Incognito siaha do sedemdesiatych rokov, ktoré sú považované za zlatú éru zmesi jazzu, soulu a funku. Kapelu založil Jean-Paul „Bluey“ Maunick spolu s Paulom „Tubbs“ Williamom (obaja boli pôvodní členovia disco-funkovej formácie Light of the World). 1. album Jazz Funk vydala kapela v roku 1981. Incognitu priali aj deväťdesiate roky. Prerobením hitu Don´t You Worry ´Bout a Thing od velikána Stevieho Wondera bodovali na mnohých britských aj amerických hudobných rebríčkoch. Posledné dva albumy - Amplified Soul (2014) a In Search Of Better Days (2016) - sú dôkazom, že skupina Incognito ešte rozhodne nepatrí do starého železa a má svojim fanúšikom čo ponúknuť. Presvedčiť sa o tom môžu aj Košičania, a to už v piatok 25. novembra o 20. hodine v Tabačke Kulturfabrik. 

Tlačová správa

Esprit 2023

Galéria

IncogBand2015.jpg

 

 

Ďalšie články

Incognito zaplavilo jarné Jazzáky dobrou náladou
I napriek enormnému úsiliu sa rozdivočenému Dunaju nepodarilo odplaviť bratislavskú Inchebu...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...