Environmentalistika v jazze - seminár "Take The Green Train"

Environmentalistika v jazze - seminár "Take The Green Train"

Gateshead International Jazz Festival v anglickom meste Gateshead má na tento ročník na súpiske už množstvo kvalitných svetových umelcov. No namiesto vzájomného spokojného potľapkania po pleci sa organizátori zamerali ešte na jeden z ďalších prvkov, ktorí budú mať možnosť návštevníci na festivale zažiť - celodenný seminár o možnostiach ochrany životného prostredia spojených s jazzom, s názvom "Take the Green Train".

 

Medzi potvrdenými umelcami, ktorí vystúpia na festivale sú Gwilym Simcock, Joshua Redman, John Scofield a Loose Tubes. Organizátorom Gateshead International Jazz Festival však nejde len o získanie tých najlepších headlinerov pre svojich návštevníkov, ale aj o adresovanie významných problémov, ako je napríklad aj ochrana životného prostredia.

 

Organizátori festivalu už niekoľko rokov kladú dôraz na životné prostredie a tento krát celý festival začína 10. apríla celodenným seminárom s názvom Take the Green Train. Seminár je pre všetkých návštevníkov zadarmo a zameriava sa na možnosti, ako môže jazzový priemysel prispieť ku ochrane životného prostredia pri svojich aktivitách. Medzi témami bude ekologická tvorba promócie festivalov a aj ako realizovať koncertné turné s ohľadom na životné prostredie.

 

Toto všetko a ešte mnoho viac budú mať návštevníci možnosť sa dozvedieť počas tohto ročníka Gateshead International Jazz Festival v spolupráci s charitatívnou organizáciou Julie's Bicycle a sieťou producentov Europe Jazz Network. Výsledky tohto seminára budú určite zaujímavé a čoskoro snáď bude jasnejšia predstava o tom, ako môže jazz a zmeny v jeho obvyklých praktikách ovplyvniť životné prostredie. Zatiaľ len čakáme a sledujeme výsledky!

 

Zdroj: londonjazznews.com

Autor: Martin Uherek

 

Esprit 2023

Galéria

original-esprit2015-odovzdania-500x100kopie16427.jpg

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...