Fenomenálny Avishai Cohen vystúpi na Colours of Ostrava s novým projektom

Fenomenálny Avishai Cohen vystúpi na Colours of Ostrava s novým projektom
jazz.sk

Izraelský kontrabasista, spevák a skladateľ Avishai Cohen privezie do Ostravy exkluzívnu zostavu pod názvom Avishai Cohen's New York Division. Okrem “zlatoprstého” klaviristu Nitaia Hershkovitsa a nezastavitelného bubeníka Daniela Doreho ho bude doprevádzať taktiež vynikajúci americký jazzový gitarista Kurt Rosenwinkel (Brad Mehldau, Joshua Redman), argentínsky trumpetista Diego Urcola a americký trumpetista Steve Davis (Chick Corea, Wynton Marsalis).

Tohtoročný Colours taktiež privíta zásadné meno súčasného avantgardného popu - kanadského pesničkára a huslistu Owena Palletta.  Mixom electro ambientu, pop house aj drum'n'bassu rozžiari areál rakúska formácia Klangkarussell, ktorá sa preslávila hitom Sonnentnz. Svoje intímne, krehké a éterické balady privedie do Ostravy brazílska speváčka a klaviristka Dillon, žijúca v súčasnej dobe v Berlíne. Belgická skupina Oscar And The Wolf vedená spevákom a skladateľom Maxom Colombiom zaujala hitom Princes a delikátnou dreampopovou zmesou elektroniky, soulu a R&B. Poľskú electro-popovú scénu zastúpi fenomén súčasnej mladej scény, formácia The Dumplings. Náložou funky, soulu a jazzu roztancuje návštevníkov francúzka kapela Electro Deluxe.

 

 

Tohtoročný Colours taktiež privíta zásadné meno súčasného avantgardného popu - kanadského pesničkára a huslistu Owena Palletta s noblesným americkým spevákom Jamesom Copleyom. Z kanadského Quebecu príde živelné akustické trio Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs s famóznym dupajúcim huslistom, ktorého rytmické dupanie je unikátnou súčasťou quebeckej tradičnej hudby. Osemčlenná skupina Abavuki z juhoafrického Kapského mesta ponúkne neuveriteľnú smršť v podaní bubeníkov, dychárov a troch hráčov na marimby.

Festival Colours of Ostrava ponúkne štyri dni plné koncertov hviezd svetovej aj domácej hudby, divadiel, diskusií, workshopov, filmov a výtvarných aktivít. K už skôr potvrdeným menám budúceho ročníka patria Mika, Caribou, José Gonzáles, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace, Swans, Roni Size & Reprazent, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

V súčasnosti je k dispozícii limitovaná edícia štvordenných vstupeniek za 71,24 € v sieti Eventim, cena platí pre prvých 4000 kusov alebo do 28. februára 2015. V predpredaji je taktiež aj ubytovanie v kempe pri areáli, parkovanie pri areáli a pri kempe. Viac informácii na www.colours.cz.

Tlačová správa
 

 

 

Ďalšie články

One Day Jazz Festival: Hudobná sonda do duší
7.november 2014, Istropolis, Bratislava   Ako víchrica sa Bratislavou prehnal jednodňový jazz...
Avishai Cohen zahral Košiciam akusticky i elektricky
Festival Mazal Tov, Košice 22.07.2013   Hudobným sviatkom možno nazvať koncert Avishaia Cohena...
Avishai Cohen a jeho najnovší album 1970: Komerčný smooth jazz pre masy?
Izraelský basgitarista, kontrabasista, skladateľ a aranžér Avishai Cohen prednedávnom vydal svoje...
Avishai Cohen roztancoval viedenský Konzerthaus!
Do susednej Viedne zavítal 21.októbra jedinečný izraelský kontrabasista Avishai Cohen. Predstaviť...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...