Finalisti Slovakian Blues Challenge 2017

Finalisti Slovakian Blues Challenge 2017
Bluesmusic

Celoslovenskásúťažná prehliadka Slovakian Blues Challenge sa koná od roku 2014 a jej organizátorom je občianske združenie SLOVAKBLUES, o. z. V Skalici na Záhorí sa na nej každoročne predstavujú bluesmeni z celého Slovenska, ktorí bojujú o priazeň publika i odbornej poroty. Víťaz slovenského kola získava možnosť účasti na European Blues Challenge, medzinárodnej súťaži, ktorú zasa každoročne organizuje Európska bluesová únia. Tento rok sa do súťaže prihlásilo 7 kapiel a jednotlivcov: Kiero Grande, Flames, Eva Halczyn, Blue Zodiac, W Band, Marián Lucký & Band a Martin Bertič.

 

Nakoniec odborná porota vybrala z nich do finálového kola tieto 3 kapely: Kiero Grande je mladá, no na klubových a festivalových pódiách už ostrieľaná bluerocková skupina z Veľkého Kýru pri Nitre, ktorá spája bluesovú tradíciu s razantným rockovým nábojom. Kapela Blue Zodiac vznikla v lete 2016 spojením muzikantov s dlhoročnou skúsenosťou z rôznorodých hudobných projektov. Žánrovo v tejto bratislavskej skupine cítiť vkusnú kombináciu bluesu a popu. Oživením nielen na pódiu je talentovaná speváčka Daniela Obšitníková. Marián Lucký & Band - spevák a gitarista Marián Lucký z Bratislavy prešiel množstvom slovenských hudobných skupín štýlovo zameraných od Jimi Hendrixa až po bluesrockové a rockové klasiky a vlastnú tvorbu. V roku 1996 účinkoval s kapelou The Experience na medzinárodnom Beatles festivale v anglickom Liverpoole.

 

Odbornú porotu tohtoročnej prehliadky Slovakian Blues Challenge budú tvoriť ako každoročne odborníci z hudobnej branže: Jaromír Kratochvíl z Indies Happy Trails Records, Milan Tesař z Rádia Proglas, Ľuboš Beňa z internetového portálu Bluesmusic, dramaturg festivalu Valašský Špalíček Karel Prokeš, ďalej moderátor relácie Blue Time na Rádiu Devín Jano Sklenár, šéfredaktor poľského časopisu Twój Blues Andrzej Matysik a zástupca Mesta Skalica. Moderátorom večera bude publicista a hudobník Peter Bonzo Radványi.

 

Finálové kolo celoslovenskej súťažnej prehliadky Slovakian Blues Challenge 2017 sa uskutoční vo štvrtok 7. septembra od 19:00 hodiny v priestoroch reštaurácie Srdiečko v Skalici.

 

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom súťaže a Neinvestičný fond Mesta Skalica.

 

Bluesmusic

Esprit 2023

Galéria

Slovakian Blues Challenge 2017 Skalica

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...