Súťaž Jazz START UP čaká na vaše prihlášky: Štvrtý ročník prináša niekoľko noviniek

Súťaž Jazz START UP čaká na vaše prihlášky: Štvrtý ročník prináša niekoľko noviniek
Peter Baláž

Už po štvrtýkrát spúšťa portál Jazz.sk spolu s Rádiom Devín súťaž pre mladé jazzové talenty Jazz START UP 2016. Prihlásiť sa môžte do 31.októbra 2016.

Cieľom projektu Jazz START UP je podať pomocnú ruku najlepším súťažiacim zoskupeniam formou motivačného Start-Up balíčku. V tom sa nachádza napríklad nahrávanie v profesionálnom štúdiu, vydanie albumu, či účinkovanie na významných jazzových festivaloch na Slovensku.

 

Čo je nové

Štvrtý ročník obľúbenej súťaže mladých jazzmenov prichádza v atraktívnejšej a dynamickejšej podobe. Traja finalisti vybraní odbornou porotou sa stretnú na záverečnom koncerte, ktorý prinesie pre divákov i účinkujúcich napínavý hudobný zážitok s konečným vyhlásením víťaza Jazz START UP 2016 a udelením cien.

 

Podmienky súťaže

Do projektu sa môže zapojiť akékoľvek hudobné zoskupenie žánrovo zapadajúce do konceptu súťaže (jazz, latino, groove, soul, fusion, nu jazz a pod.). Podmienkou účasti je zaslanie akejkoľvek zvukovej nahrávky jednej skladby na adresu startup@jazz.sk. Súťažná kapela nesmie mať k dátumu spustenia súťaže vydaný oficiálny album. Uzávierka prihlášok je 31. októbra 2016.

 

Ako to bude prebiehať

Porota zložená z popredných slovenských jazzových hudobníkov vyberie na základe zaslaných nahrávok tri najlepšie kapely. Tie sa stretnú na finálovom koncerte vysielanom naživo na Rádiu Devín, kde budú mať priestor prezentovať svoje hudobné umenie. Odborná porota na mieste vyberie a slávnostne vyhlási víťaza Jazz START UP 2016 a odovzdá Hlavnú cenu i Cenu za živé vystúpenie.

 

Ceny pre víťaza

S Hlavnou cenou získa víťazná kapela možnosť dvoch dní strávených v profesionálnom nahrávaciom štúdiu STUDIO J pod taktovkou zvukového majstra Milana Tokolyho a vydanie albumu pod hlavičkou Pavian Records. Cena za živé vystúpenie zahŕňa príležitosť účinkovania na popredných jazzových festivaloch ako Orava Jazz Festival, Mikulášsky jazzový festival alebo Pet Jazz. Všetci traja finalisti získajú počas súťaže mediálnu podporu a prezentáciu na Rádiu Devín, na stránkach Jazz.sk a ďalších hudobných portáloch.

S nápadom súťaže prišiel hudobník Boris Čellár: "Sám si spomínam na hudobnícke začiatky, na skúsenosti s amatérskymi nahrávacími štúdiami, či na nekonečné hľadanie koncertov pre začínajúci band. V projekte Jazz START UP chceme ponúknuť nováčikom na scéne všetky potrebné nástroje na dobrý štart. Profi nahrávku, jej vydanie a uvedenie sa na jednom z najväčších slovenských festivalov. Čo viac si môže začínajúca skupina priať?".

 

Víťazi minulých ročníkov:

2013 - Swingless Jazz Ensemble

2014 - Andrej Urminský trio

2015 - Valér Miko trio

 

Tlačová správa

 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Ceny pre mladých jazzmenov sú rozdané, hlavnú cenu súťaže Jazz START UP získala kapela Paper Moon Trio
Štvrtý ročník súťaže mladých jazzových talentov Jazz START UP 2016 už pozná svojho víťaza! Hlavnú...
Jazz START UP ide do finále, už poznáme trojicu postupujúcich!
Štvrtý ročník obľúbenej súťaže pre mladých jazzmenov už pozná mená postupujúcich do veľkého finále...
Hráte jazz? Prihláste sa do súťaže Jazz START UP! Uzávierka je 31. októbra
Portál Jazz.sk spolu s Rádiom Devín prináša štvrtý ročník obľúbenej súťaže pre mladých...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...