Jazz START UP: Prihlášky už len do konca týždňa, finalistov vyberie medzinárodná porota

Jazz START UP: Prihlášky už len do konca týždňa, finalistov vyberie medzinárodná porota
Peter Baláž

Súťaž pre mladé jazzové talenty Jazz START UP ešte stále prijíma prihlášky kapiel! Do 15. júla čakáme na hudobné ukážky vašej tvorby, o postup medzi desiatku finalistov rozhodne medzinárodná porota zložená z vynikajúcich jazzových hudobníkov.

Piaty ročník súťaže prináša ďalší rozmer - vďaka partnerom, ktorými sú televízia 213 a profesionálne nahrávacie štúdio TC Lemons, budú môcť fanúšikovia sledovať celý priebeh súťaže teraz už aj s obrazom! Vizuálny rozmer prinesie atraktívnejšiu atmosféru a zážitok pre súťažiace kapely i divákov doma.

Na základe zaslaných nahrávok vyberie porota desať postupujúcich kapiel, ktoré si následne do ďalšieho priebehu súťaže nahrajú v profesionálnom štúdiu videoklipy. Viac o priebehu súťaže nájdete TU

Do porotcovských kresiel tento rok zasadli vynimoční českí a slovenskí jazzoví hudobníci:

Ondřej Pivec, jedinečný hráč na Hammond organ, člen kapely Gregory Portera, Tomáš Liška, vynikajúci český kontrabasista a basgitarista, držiteľ mnohých ocenení z medzinárodných jazzových súťaží, slovenská legenda jazzovej basgitary Juraj Griglák, trubkár Lukáš Oravec, dvojnásobný víťaz ocenenia Esprit, bubeník a pedagóg Peter Solárik, jazzová speváčka a herečka Lucia Lužinská, saxofonista a jazzový publicista Martin Uherek a gitarista, hudobník, propagátor jazzu a iniciátor súťaže Jazz START UP Boris Čellár.

Do projektu Jazz START UP sa môže zapojiť akékoľvek hudobné zoskupenie žánrovo zapadajúce do konceptu súťaže (jazz, latino, groove, soul, fusion, nu jazz a pod.). Podmienkou účasti je zaslanie akejkoľvek zvukovej nahrávky jednej skladby na adresu startup@jazz.sk. Súťažná kapela nesmie mať k dátumu spustenia súťaže vydaný oficiálny album. Minimálne jeden člen kapely musí byť zo Slovenska. Uzávierka prihlášok je 15. júla 2017.

S Hlavnou cenou získa víťazná kapela možnosť dvoch dní strávených v profesionálnom nahrávacom štúdiu STUDIO J pod taktovkou zvukového majstra Milana Tokolyho a vydanie albumu pod hlavičkou Pavian Records. Cena za živé vystúpenie zahŕňa príležitosť účinkovania na popredných jazzových festivaloch ako Orava Jazz Festival, Mikulášsky jazzový festival a ďalších. Pre víťazov prináša spoločnosť Basys poukážku v hodnote 1000€ na nákup produktov Beyerdynamic. Všetci účastníci získajú počas súťaže mediálnu podporu a prezentáciu v televízii 213, na stránkach Jazz.sk a ďalších hudobných portáloch.

S nápadom súťaže prišiel hudobník Boris Čellár: "Start Up je moderný pojem a hlavná myšlienka tejto súťaže je podpora. Či už pôjde o víťazných interpretov, ktorí si odnesú hodnotné ceny, alebo o všetkých zúčastnených, ktorí zažijú nahrávanie v profesionálnom štúdiu, či si zahrajú koncert pre publikum na pripravenom pódiu. Všetky tieto skúsenosti sú istou devízou do ďalšej profesionálnej činnosti".

 

Tlačová správa

Esprit 2023

Galéria

Start up 2017 banner 620 X 200.jpg

 

 

Ďalšie články

Jazz START UP čaká na vaše prihlášky: Piaty ročník súťaže prichádza na televízne obrazovky!
Už po piaty raz spúšťa portál Jazz.sk súťaž pre mladé jazzové talenty Jazz START UP 2017. Nový...
Jazz START UP 2017: Hlasovanie II.kola je spustené! O vašu priazeň bojujú Erwin Kite a Headmovers
Druhá dvojica finalistov piateho ročníka súťaže Jazz START UP 2017 čaká na vaše hlasy! Pozrite si...
Reportáž: Tomas Lukac Group v Jazztikote
V nedeľu 5. novembra sme mali možnosť vypočuť si koncert víťaznej kapely štvrtého kola práve...
Jazz START UP: Už poznáme mená desiatich postupujúcich!
Piaty ročník súťaže Jazz START UP 2017 už pozná mená postupujúcich kapiel do svojej hlavnej časti!...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...