Mladý Áron a jeho hudobná cesta: Rodina Hodekovcov prosí verejnosť o pomoc

Mladý Áron a jeho hudobná cesta: Rodina Hodekovcov prosí verejnosť o pomoc
Rodina chlapca, ktorý sa doslova narodil s basgitarou v ruke, prosí verejnosť o pomoc. Tento Slovák má iba neuveriteľných 7 rokov a už teraz sa oňho zaujímajú najväčšie hviezdy hudobného priemyslu. Hoci sa zdá, že jeho nástroj má väčšiu hmotnosť ako on sám, Áron Hodek ovláda basgitaru s presvedčivosťou, hravosťou a dušou ostrieľaného dospelého profesionála. Jeho zmysel pre rytmus, frázovanie a výber tónov deň čo deň uchvacuje desaťtisíce ľudí (len na Instagrame ho sleduje bezmála 23 000 fanúšikov z celého sveta). 
 
 
Unikátna veľkosť jeho talentu priam predurčuje mladého Árona vydať sa na cestu úspešného svetového umelca, reprezentujúceho svoju domovskú krajinu v tom najlepšom svetle. Minimálne tak, ako to dnes robí jeho starší brat Dávid, špičkový bubeník vyhľadávaný nielen na Slovensku. 
 
Áron má teraz jedinečnú možnosť. Po boku svojej rodiny by chcel v januári 2018 navštíviť Kaliforniu, v ktorej sa koná najväčšia svetová hudobná výstava NAMM Show. Mohol by tak rozvinúť svoj nesporný talent stretnutím sa s hýbateľmi hudobného priemyslu, žijúcimi legendami jazzu i svetovými majstrami basgitary. Vďaka svojej obrovskej a stále rastúcej fanúšikovskej základne sa mu zároveň črtá šanca nadviazať kontakt a potenciálnu spoluprácu s poprednými výrobcami hudobných nástrojov.
 
Absolvovať túto zámorskú cestu je však veľmi nákladné. Preto sa v Áronovom mene Hodekovci obracajú na slovenskú hudobnú i širšiu verejnosť o finančnú pomoc. 
 
Slová Áronovej mamy Andrey: „Áronkovi sa, podobne ako predtým Dávidovi, snažíme vytvoriť vhodné prostredie a príležitosti pre rozvoj jeho nadšenia pre hudbu. Je však pre nás časovo a finančne veľmi náročné zabezpečiť pre takéto malé talentované dieťa vhodné inšpiratívne prostredie a lektorov. Áron rýchlo napreduje a je preňho dôležité, aby mal možnosť učiť sa od tých najlepších. Doteraz sme Áronov rozvoj financovali z vlastných prostriedkov, no sme mladá rodina a preto je Áronova účasť na výstave v USA pre nás z vlastných prostriedkov v súčasnosti nereálna. Na odlet do L.A. 20. januára 2018 a na potrebný 10-dňový pobyt nám chýba 4 500 EUR.“
Áron má výnimočnú šancu naplno rozvinúť svoj neuveriteľný potenciál, čo môže mať pozitívny dopad aj na slovenský kultúrny život ako taký. Mohol by nadviazať spoluprácu s vynikajúcimi svetovými umelcami a priviesť ich domov (tak ako sa to podarilo jeho bratovi Dávidovi so skvelým Casey Benjaminom a inými). Zároveň by mohol prispieť k zviditeľneniu, rozšíreniu a prepojeniu rozvíjajúcej sa samostatnej slovenskej kultúry so svetom.
 
Ako dodáva Áronova mama, ešte viac ako doteraz by sa mohol stať inšpiráciou pre deti aj dospelých, ktorí chcú rozvinúť svoje umelecké nadanie. „My ako rodičia veríme, že ak deti dostanú priestor na rozvoj, môžu dosiahnuť neuveriteľné úspechy.“
 
Ak sa chcete stať patrónom a súčasťou Áronovej hudobnej cesty, prispejte ľubovoľnou čiastkou na uvedené číslo účtu.
 
IBAN: SK07 1100 0000 0029 3624 3922 
 
Kontakt:
Andrea Hodeková 
tel: 0907 379 444
 
Áronov Instagram: aronthebassist
 
Spracoval: Adam Hudec

Galéria

aron hodek-DSC_9707.jpg

 

 

Ďalšie články

8-ročný basgitarový fenomén Aron Hodek má za sebou cestu do Ameriky: Producent Timbaland sa stal jeho fanúšikom
  8-ročný basgitarový fenomén Aron Hodek má na konte ďalšie megaúspechy. Mladý talentovaný...
Andreas Varady - iPod má problém s prstami gitaristov
Piatok 13. januára určite nebol nešťastný pre bratislavský klub Hlava 22. Práve v ňom sa totiž...
Gitarista a skladateľ Pavol Bereza vydáva debut Intuition
Suverénny debut uznávanej osobnosti slovenskej jazzovej scény. To je novinka Intuition gitaristu a...
Dávid Hodek v New Yorku: Niečo, čo musíte zažiť
To, že náš talentovaný mladý bubeník Dávid Hodek bol v New Yorku, ste možno od niekoho počuli....
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...