SFJAZZ Center bude mať kamenné sídlo

SFJAZZ Center bude mať kamenné sídlo

 

V druhej polovici januára budú v San Franciscu slávnostne otvárať hudobný inštitút SFJAZZ Center. 
 
SFJAZZ je nezisková organizácia v San Franciscu, ktorá je už tridsať rokov veľkým propagátorom jazzu. Ročne organizuje viac ako sto podujatí, realizuje a podporuje rôzne edukačné programy akoo Jazz in the Middle, SFJAZZ High School All-Stars, alebo Discover Jazz a prináša do San Francisca veľkých hudobníkov, okrem iného na podujatia San Francisco Jazz Festival, SFJAZZ Spring Season, či SFJAZZ Summerfest. Nesmieme opomenúť SFJAZZ Collective, prestížnu hudobnú skupinu, ktorá tiež patrí k organizácii.
 
 
Dohromady sa na koncertoch organizovanými SFJAZZ zúčastnilo už viac ako milión ľudí, ktorí mali možnosť vypočuť si viac ako desať tisíc hudobníkov. SFJAZZ však doteraz nikdy nemala kamenné sídlo. Tento rok sa to ale zmení. V pondelok 21. januára slávnostne prestrihnú stuhu do budovy, ktorá sa stane domovom organizácie SFJAZZ, miestom, v ktorom sa bude pravidelne konať množstvo výborných koncertov, edukačných programov a v ktorom sa budú stretávať hudobníci, spisovatelia, umelci a fanúšikovia hudby. 
 
Slávnostné otvorenie bude 21. januára 2013 zahájené prestrihnutím stuhy o 11:30 a bude spojené s dňom otvorených dverí. V malej sále bude pre verejnosť pripravený program, ktorý zahŕňa 10-12 minútové video, hudbu a tzv. „Q&A session“ (otázky a odpovede) s Randallom Klineom, spoluzakladateľom a umeleckým riaditeľom SFJAZZ. 
 
Foto: sfjazz.org
-nat-

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...