Súťaž o 1x2 permanentky na One Day Jazz Festival

Súťaž o 1x2 permanentky na One Day Jazz Festival
jazz.sk

Obľúbený One day jazz festival sa vracia aj v roku 2015. Fanúšikovia jazzu a kvalitného hudobného zážitku by nemali chýbať 21. a 22. mája v bratislavskom Istropolise. Pozvánku riaditeľa festivalu Martina Valihoru totiž tentokrát prijala výnimočná dáma - izraelská hviezda a aktivistka za mier, speváčka Achinoam Nini alias NOA so svojou kapelou. Festival tento rok navyše oslávi 10. jubilejný ročník – poprvýkrát vo svojej histórii potrvá dva dni.  A vy môžte byť pri tom zadarmo vďaka našej súťaži o 2 permanentky!

AchiNoam Nini - NOA, hviezda s exotickými koreňmi, žijúca v USA, ktorá je považovaná za najuznávanejšiu speváčku a skladateľku z Izraela, zaspieva vďaka  ONE DAY JAZZ FESTIVALU na Slovensku exkluzívne poprvýkrát! V hudobnej brandži svoje meno preslávila spoluprácami s hviezdami ako Sting, Stevie Wonder či Quincy Jones. NOA má na konte už 15 vydaných albumov, z ktorých sa predali milióny kusov po celom svete.

Na pódiu Veľkej sály bratislavského Istropolisu sa v priebehu prvého festivalového večera predstaví so svojím triom tiež Ron Affif - synovec a žiak legendárneho gitaristu Rona Anthonyho, ktorý hrával s Frankom Sinatrom.  Ron Affif so svojím triom (kontrabasista Essiet Okon Essiet a bubeník Jeff „Tain" Watts) hráva pravidelne v slávnom newyorskom Zinc Bare.

 

Uznávaný slovenský jazzový basgitarista Juraj Griglák, ktorý koncom roka 2014 pokrstil nový album Time to Fly, vystúpi na ONE DAY JAZZ FESTIVALE 2015 v zostave spolu s neprehliadnuteľným slávnym americkým bubeníkom Poogie Bellom, ktorý spolupracoval s hviezdami ako David Bowie, Erykah Badu, Al Jarreau či Chaka Khan, a najviac sa preslávil ako dlhoročný spolupracovník basgitaristu Marcusa Millera. Páni svojho remesla vystúpia v Bratislave v rovnakej zostave, v akej hrali pred 2 rokmi v Londýne (Poogie Bell Band).

 

Americký jazzový gitarista a skladateľ, známy absolvent Berklee College of Music v Bostone, Wayne Krantz sa v minulosti preslávil vystupovaním a nahrávaním s umelcami ako Steely Dan, Michael Brecker, Billy Cobham, Chris Potter a David Binnery. Od 90. rokov sa však sústredí na sólovú kariéru a hru s vlastným triom. Gitarový virtuóz, majster elektrickej i akustickej gitary, uznávaný pre svoju prácu s rytmickými a harmonickými hudobnými konceptmi sa v rámci ONE DAY JAZZ FESTIVALU predstaví ako jedna z hviezd druhého festivalového dňa.

 

Organizátor festivalu, bubeník Martin Valihora si zahral začiatkom októbra 2014 dva razy v Košiciach so slávnou islandskou fusion kapelou Mezzoforte. Zaskakoval totiž za svojho kolegu, inak i zakladajúceho člena skupiny Mezzoforte, bubeníka Gulli Briema. Z unikátnej medzinárodnej spolupráce vzišlo úspešné týždňové turné v Škandinávii, na ktoré nadviazali ďalšie spoločné koncerty a pozvánka na tohtoročný ONE DAY JAZZ FESTIVAL. Ten legendárna formácia s radosťou prijala.

 

 

 

LINE - UP ONE DAY JAZZ FESTIVAL 2015
21. máj
Cha bud (SK)
Ron Affif (USA)
NOA (Izrael)
 
22. máj 
Juraj Griglák & Company feat. Poogie Bell (SK / USA)
Wayne Krantz (USA)
Mezzoforte feat. Martin Valihora (SK / Island)

Súťažná otázka:
Napíšte nám názov slovenského jazzového albumu, ktorý získal cenu ESPRIT za rok 2014
.

Súťaž trvá so 20.mája 2015

 

Výherca: Libor Riška

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...