Súťaž o 2x1 vstupenku na Idu Kelarovú a Čhavorenge

Súťaž o 2x1 vstupenku na Idu Kelarovú a Čhavorenge
jazz.sk

Vianočný darček dostanú tento rok priaznivci cyklu koncertov City Sounds už v predstihu. Už 9. decembra, dva týždne pred sviatkami šťastia, pokoja a radosti, príde do Veľkého koncertného štúdia Slovenského rozhlasu zaspievať Ida Kelarová. Nebude však sama, spoločnosť jej vôbec po prvýkrát bude robiť Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, ale aj tie najšikovnejšie rómske deti v rámci detského speváckeho zboru Čhavorenge. Aj vy môžete byť hosťom koncertu aj vďaka súťaži na Jazz.sk.

 

"Všetkým poslucháčom by som rada priblížila hlavnú myšlienku združenia MIRET, ktoré reprezentujem. Snažíme sa prostredníctvom hudby ukázať, ako si dve na prvý pohľad odlišné etniká môžu byť blízke a aké krásne veci spoločne dokážu vytvoriť," odôvodňuje svoj vianočný darček pre slovenské publikum česká speváčka a zbormajsterka Ida Kelarová. V spolupráci so Slovenským rozhlasom už 9. decembra predstaví každému fanúšikovi rozdielnosti kultúr najväčšie rómske talenty. Svoje srdce, dušu, a hrdosť na svoj pôvod predstaví publiku detský spevácky zbor Čhavorenge.

 

Niet pochýb o tom, že pôjde naozaj o emotívnu skúsenosť. Kto iný by sa vedel bez predsudkov a maximálnym precítením vložiť do čara hudby, najmä počas adventu, ak nie deti, ktoré sa na Vianoce ešte stále dokážu úprimne tešiť. Táto autentickosť sa však bude spájať aj so smútkom nad trápeniami, ktorý piesňami Rómovia vyjadrujú. Práve nefalšovaná emocionalita robí rómsku kultúru, hlavne hudbu, príťažlivú aj pre iné národnosti.

 

Súťažná otázka: Ktorá významná česká speváčka a inštrumentalistka je sestrou Idy Kelarovej?
Súťaž trvá do 8.12.2015
 

Výhercovia: Adriana Krajčovičová, renata černáková

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...