Súťaž o 2x1 nové CD Fats Jazz Bandu - Twenty-Four Hours A Day

Súťaž o 2x1 nové CD Fats Jazz Bandu - Twenty-Four Hours A Day
jazz.sk

Twenty-Four Hours A Day – dvadsať štyri hodín denne - presne tak dlho je možné počúvať nové CD slovenského swingového orchestra Fats Jazz Band, ktoré má rovnomenný názov. V novembri vychádza, ako už druhé v poradí, vo vydavateľstve Pavlík Records. Toto unikátne CD Vám ponúka 24 skladieb pôvodne nahraných jazzovými legendami v rokoch 1928 až 1940.

 

Už 14. novembra o 19:30 hod. sa uskutoční v bratislavskom V-klube koncert Fats Jazz Bandu spojený so slávnostným krstom tohto CD.

„Pri nahrávaní CD sme sa snažili vytvoriť akustické podmienky čo najbližšie k pôvodným, aby ostal kolorit pôvodnej nahrávky zachovaný. Samozrejme sme už ale použili špičkovú nahrávaciu techniku, vďaka ktorej sme sa vyhli nežiaducim ruchom. Takisto samotný spôsob nahrávania bol veľmi náročný, nakoľko celá kapela, vrátane spevákov, nahrávala naraz bez použitia akýchkoľvek overdubbingov. Našťastie sú však členovia kapely špičkoví hudobníci a boli dokonale pripravení. Pri grafickej úprave sme sa nechali inšpirovať titulnou skladbou Twenty-Four Hours A Day a pohrali sme sa, myslím celkom vtipne, s motívom hodín. Toto CD je podľa mňa nabité pozitívnou energiou – jednak samotné skladby sú balzamom na dušu, ale aj my sme sa počas nahrávania snažili do skladieb preniesť našu radosť z tejto krásnej hudby“, približuje vznik albumu kapelník a klavirista Ladislav Fančovič.

Milí čitatelia, aj vy sa môžete stať majiteľmi nového albumu Fats Jazz Bandu, stačí správna odpoveď a k tomu trocha šťastia.

Súťažná otázka: Z ktorého obdobia pochádzajú pôvodné skladby, ktoré skupina nahrala na svoj album Twenty-Four Hours A Day?

Súťaž trvá do 13. novembra 2014
 

Výhercovia: Jana Bezáková, Milan Oravský

 

 

Ďalšie články

Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...
Jarný swing roztancuje Bratislavu
SPRING SWING / JARNÝ SWING prebudí hlavné mesto do sviežej jarnej nálady pozitivizmom nákazlivou...
Brno ako krajina vychádzajúceho slnka
Japonsko sice označujeme za pravlasť vychádzajúceho slnka, no brniansky projekt SAKOBI sa v mnohom...