Súťaž o 2x2 permanentky na Trnavský Jazzyk

Súťaž o 2x2 permanentky na Trnavský Jazzyk
jazz.sk

Jeden z najlepších svetových hudobníkov, basgitarista, spevák a skladateľ Richard Bona bude hlavným ťahákom 11. ročníka džezového festivalu Trnavský jazzyk, ktorý sa koná začiatkom augusta v Trnave. Rodák z Kamerunu vystúpi aj so svojou kapelou The Richard Bona Quintnet v Mestskom amfiteátri v sobotu 2. augusta.

,,Svojím jedinečným prejavom, virtuozitou a osobným čarom si už Richard Bona podmanil publikum na mnohých svetových pódiách a lístky na jeho koncerty bývajú spravidla beznádejne vypredané. Priaznivci jeho hudby s prvkami jazzu, brazílskej a čiernej muziky majú teraz jedinečnú príležitosť vidieť a počuť Richarda Bonu naživo práve v Trnave," povedal Peter Cagala zo Správy kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava, ktorá je organizátorom festivalu.

Trnavský jazzyk sa začína v Mestskom amfiteátri už v piatok 1. augusta. Ako prvé sa publiku predstaví akustické zoskupenie Bloom, ďalej bubeník Štefan Bugala, klavirista Eugen Vizváry, saxofonista Radovan Tariška a pianista Benito Gonzales z USA.

Sobotný program otvorí Andrej Urminský International Quartet, po nich príde rad na česko - slovensko – americké zoskupenie Wlosok/Ševčík/Baroš trio ft Rick Margitza. O vrchol festivalu sa postará Richard Bona s kapelou.

Ponuka kvalitnej hudby je naozaj široká  a veríme, že sa aj vďaka súťaži na stránkach Jazz.sk sa zúčastníte fetsivalu s permanentkami od nás.  K tomu chceme od Vás odpoveď na otázku:
Z ktorej krajiny pochádza Richard Bona?

 

Výhercovia: Jana Bezáková, Andrea Mara
Správna odpoveď: Kamerun

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...