Súťaž o 2x2 vstupenky na koncert Branforda Marsalisa

Súťaž o 2x2 vstupenky na koncert Branforda Marsalisa
jazz.sk

Pochádza zo slávnej hudobníckej rodiny. Jeho bratia  Jason, Delfeayo, Wynton, Ellis Marsalis III,  ako aj otec  Ellis sú taktiež jazzovými hudobníkmi. Získali prestížnu cenu NEA (2011) a New York Times rodinu označil ako“ najslávnejšiu žijúcu jazzovú dynastiu“.

Prvé uznanie získal Branford Marsalis vo svete jazzu vďaka spolupráci s Jazz Messengers Art Blakea, bigbandom Lionela Hamptona a Clarka Terryho. Koncertoval a nahrával s  velikánmi jazzu ako sú Miles Davis, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock a Sonny Rollins. Hral v kvintete svojho brata a v súčasnosti je lídrom vlastného famózneho quarteta (Justin Faulkner, Eric Revis, Joey Calderazzo), s ktorým získal Grammy za album „Contemporary Jazz“ (2000).

 

Jeho záber je neuveriteľne široký a spolupracoval s rôznorodými umelcami ako sú Sting či Grateful Dead. Bol hudobným riaditeľom The Tonight Show moderátora Jay Lena a objavil sa aj vo filme Spike Leeho. Do viacerých filmov skomponoval hudbu, ako skladateľ debutoval na Broadwayi a patrí medzi najvyhľadávanejších  sólistov s pravidelnou spoluprácou aj s klasickými orchestrami v Chicagu, Detroite, Düsseldorfe, či North Carolina Symphonies a v roku 2010, Marsalis debutoval  ako sólista v Newyorskej filharmónii.

 

Na Slovensku vystúpi vôbec po prvýkrát v jeho histórii v rámci exkluzívneho cyklu koncertov CITY SOUNDS 2014 – American Edition už 17. novembra 2014.

Aj vy, milí návštevníci portálu Jazz.sk môžete byť pri tom, môžete totiž vyhrať po dve vstupenky na predmetný koncert. Pošlite nám odpoveď na otázku:

Ako sa volá najnovší album Branforda Marsalisa, ktorý vyšiel len tento mesiac?

Správnu odpoveď nájdete v relácii Bližšie k jazzu.

Súťaž trvá do 11.11.2014

 

 

Výhercovia: Alžbeta Irhová, Adriana Krajčovičová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...