Súťaž o 2x2 vstupenky na krst albumu Nikolaja Nikitina

Súťaž o 2x2 vstupenky na krst albumu Nikolaja Nikitina
jazz.sk

V roku 2012 vydal saxofonista Nikolaj Nikitin debutový albumu Personal Suite, ktorý bol jeho autorskou a osobnou výpoveďou. Na ňom sa predstavil s legendami slovenského jazzu klaviristom Gabrielom Jonášom, kontrabasistom Jurajom Griglákom a bubeníkom Jozefom Dömem.

 

Neskôr toto kvarteto spojilo svoje sily s jazzmanom svetového renomé, trubkárom Micheal "Patches" Stewartom. Výsledkom boli oceňované albumy New Winter Stories (2012) a Music for Boys and Girls Vol.1 (2013). Hudobník, ktorý spolupracoval s legendami ako Marcus Miller, Al Jarreau, Kenny Garrett alebo Quincy Jones, prijal Nikitinovu ponuku na nahrávanie spoločných albumov a spoločne navyše odohrali hneď niekoľko koncertov. Albumom Music for Boys & Girls Vol.1 Nikolaj Nikitin uzatvoril trilógiu nahrávok svojho elitného kvarteta.

Ako bonus pre poslucháčov lokálnej jazzovej scény sa hudobník rozhodol vydať originálnu “výberovku“ na vinylovej platni s veľavravným názvom Aram´s Father. O remaster s jedinečným zvukom sa postarali Róbert Pospiš a Martin Sillay z vydavateľstva Real Music House. Obaja hudobníci sú producentsky podpísaní pod celou Nikitinovou diskografiou. Ich spolupráca sa koncom minulého roka posunula aj do autorskej roviny. Spoločne so slovenským jazzmanom realizačne zastrešovali veľkolepý hudobný projekt Tales From My Diary. Ten je netradičnou poctou skladateľovi Leošovi Janáčkovi a v uplynulých dňoch si zaslúžil nominácie v dvoch kategóriách prestížnych cien Radio_Head Awards, Hudobný počin roka 2014 a Jazzová nahrávka roka 2014.

Nikitinove spojenie s Galériou Nedbalka potvrdzuje aj samotný obal LP platne. Nájdete na ňom obraz Mikuláša Galandu, ktorý je súčasťou zbierky pôsobivej galérie. V jej priestoroch sa 19. februára o 18. hodine uskutoční aj slávnostný koncert s titulom “Aram´s Father LIVE“. Špeciálnym hosťom večera bude slovenská jazzová diva Hanka Gregušová, ktorá je zároveň autorkou textov k viacerým skladbám z albumov Nikolaja Niktina. Za klavírom bude sedieť legendárny Gabriel Jonáš, za bubnami nemenej zásadný Jozef “Ishias“ Döme a Juraja Grigláka na kontrabase nahradí talentovaný Róbert Ragan ml. LP platňa Aram´s Father vychádza s podporou organizácie SOZA vo vydavateľstve Real Music House.

Aj vy sa môžete zúčastniť tejto udalostim stačí, keď nám napíšete správnu odpoveď na otázku:

Aký je názov ocenenia za najlepši slovenský jazzový album roka, ocenenia, ktoré sa udeľuje 30. apríla na Medzinárodný deň jazzu?

Súťaž trvá do 18. februára 2015

Výhercovia: Miroslav Valkovič, Matúš Šimko

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...