Súťaž o lístky na Jazz Fest Wien - Natalie Cole/Al Di Meola

Súťaž o lístky na Jazz Fest Wien - Natalie Cole/Al Di Meola
jazz.sk

V týchto dňoch prebieha u našich susedov vo Viedni najväčší jazzový festival pod názvom Jazz Fest Wien 2014. V spolupráci s festivalom Vám prinášame možnosť vyhrať lístky na dva výnimočné koncerty jazzovej divy Natalie Cole a génia gitary Al DiMeolu.

Al DiMeola vystúpi s novým programom „Beatles & More“ 6.júla v budove Viedenskej štátnej opery. My máme pre vás za správnu odpoveď 2 lístky na jeho vystúpenie. Al DiMeola pripojil ku skupine Chicka Coreu ako 19 ročný a čoskoro sa z neho stal svetovo uznávaný hudobník. Legendárny gitarista sa dostal do povedomia cez sólové albumy ako "Elegant Gypsy" a "Casino", ale tiež ako člen "Superguitars" s Paco de Luciom a John McLaughlinom. Jeho najnovší opus sa volá "All Your Life" a zaoberá sa hudbou Beatles. DiMeolov hudobný výraz prešiel  obrovskou zmenou, pretože sa posunul do novej,  romantickej polohy.

 

Natalie Cole vystúpi o deň neskôr, 7. júla na rovnakom pódiu.
Keď legendárny spevák Nat King Cole natočil s mimoriadnym celosvetovým úspechom svoj ​​prvý album v španielčine, mala jeho dcéra Natalie, dnes mnohonásobná držiteľka Grammy, iba 8 rokov. Otcov úspech bol pre malú Natalie obrovskou motiváciou a čoskoro začala so slávnym otcom cestovať po svete.

Natalie Cole sa najskôr presadila štýlom R & B, potom postupne prešla ku stredovému prúdu pop music a od 90. rokov sa začala viac orientovať na jazz. Hviezdna kariéra dcéry jazzovej legendy začala v roku 1975 debutovým albumom Inseparable, za ktoré hneď dostala prvé dve Grammy z doterajších deviatich. Od tej doby predala milióny hudobných nosičov.

 

Získať lístky na koncerty týchto hviezd je v tomto prípade naozaj jednoduché. Odpovedzte nám do 4.7.2014 na súťažnú otázku a pri troche šťastia môžu byť lístky práve vaše. Pozor - nezabudnite pri odpovedi uviesť, ktorý z koncertov by ste chceli vidieť.

Súťažná otázka:
V ktorom roku nahrala Natalie Cole najslávnejší duet Unforgettable so svojim otcom Nat King Coleom?

Výhercovia:
2 lístky na Al DiMeola - Richard Booc,
2 lístky na Natalie Cole - Lucia Tuhovska

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...