Súťaž o 2x2 vstupenky na One Day Jazz Festival

Súťaž o 2x2 vstupenky na One Day Jazz Festival
jazz.sk

Headliner nadchádzajúceho One Day Jazz Festivalu Avishai Cohen je skutočnou svetovou jazzovou ikonou. Charizmatického hudobníka označil americký jazzový magazín Down Beat za "jazzového vizionára globálnych rozmerov", podľa izraelského denníka The Jerusalem Post je "bezkonkurenčne najúspešnejším izraelským jazzovým exportom" a hudobný magazín Bass Player ho zaradil medzi 100 najvplyvnejších kontrabasistov 20. storočia. 

 

Objav legendárneho jazzového klaviristu Chicka Coreu (Cohen hral v jeho sextete Origin) má na konte nahrávanie i vystupovanie s hviezdami ako Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Alicia Keys či s Londýnskym a Izraelským filharmonickým orchestrom.  Ako ďalší exkluzívny zahraničný hosť sa 7. novembra vo Veľkej sále bratislavského Istropolisu predstaví tiež dychberúca americká speváčka Vivian Sessoms, ktorú preslávila spolupráca s hviezdami ako Joe Cocker, Michael Jackson, Stevie Wonder, Sinéad O'Connor, Pink a mnohými ďalšími. "Vivian Sessoms je speváčka, ktorá spolupracuje so svetovými hviezdami na tých najväčších pódiách, a zároveň má aj svoj vlastný soulový projekt, s ktorým sa predstaví na festivale," prezrádza Valihora, ktorý si s ňou na festivale aj zahrá. "Som veľmi šťastný, že prijala pozvanie a my si budeme môcť zahrať s takouto veľkou speváčkou svetových kvalít."

Martin Valihora Group sa na podujatí predstaví v medzinárodnom zložení slovenských aj zahraničných hudobníkov. Domácu scénu bude reprezentovať aj zoskupenie mladých muzikantov zo žilinského konzervatória Darkness Positive Quintet.

One Day Jazz Fest 2014 - jesenné vydanie
7. 11. 2014, 19:30 (otvorenie: 18:00) – Istropolis, Bratislava
 
Súťažná otázka:
Na aký nástroj hrá menovec kontrabasistu, newyorský jazzman Avishai Cohen?

Súťaž trvá do 5.novembra 2014

Výherca: David Cudek, Martin Teleky

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...