Večerné jazzové ateliéry sú späť: 2017-2018

Večerné jazzové ateliéry sú späť: 2017-2018
Dávid Oláh

Obľúbené Večerné jazzové ateléry sa po prazdninách opäť vracajú. Prvý ateliér sa uskutoční v netypickom termíne v bratislavskom FLAME Music Bare. Všetci záujemcovia o jazz, improvizáciu a príbuzné žánre budú mať opäť možnosť zdokonaliť svoje interpretačné a celkové hudobné schopnosti. 

 

Prvý ateliér sa bude konať v pondelok. Ďalšie budú už v tradičnom utorkovom termíne. Koncepcia ateliérov bude pokračovať vo forme ansámblu so stabilnejším repertoárom, ktorý sa vyberie počas prvých ateliérov. Lektori sa budú primárne zaoberať princípmi hry v jazzovom ansámbli. Nebude však chýbať ani smerovanie pre jazzovú improvizáciu, teóriu a mnohé ďalšie oblasti spojené s interpretáciou jazzovej hudby a príbuzných žánrov.

 

V prípade rôznej úrovne sa netreba báť, ale určite treba prísť - vytvoríme dva ansámble. Vítaní sú teda hudobníci každej úrovne - od začiatočníkov cez pokročilých až ku profesionálom. Prihláste sa na ateliéry tu: www.jazz.sk/atelier

Vybrali sme pre vás tých najskúsenejších a najprofesionálnejších lektorov zaoberajúcich sa jazzom a populárnou hudbou akých na Slovensku máme. Doposiaľ ateliéry v roli lektorov navštívili: Radovan Tariška, Gabo Jonáš, Milo Suchomel, Boris Čellár, Juraj Griglák, Lukáš Oravec, Daniel Čačija, Eugen Vizváry, Dávid Hodek, Matúš Jakabčic, Michal Bugala, Eric Wyatt, Chris Byars Quartet a mnohí iní. 

 

Preto nepremeškajte jedinečnú možnosť zahrať si v ansámbli, zoznámiť sa s novými ľuďmi a hudobníkmi, zajamovať si, inšpirovať sa a naučiť sa kopec cenných informácií  z ktorých môžete čerpať ešte veľmi dlhú dobu. A toto všetko sa udeje v príjemnom klubovom prostredí za symbolickú cenu. 

 
Lektorom úvodného ateliéru tohto semestra bude výborný jazzový trubkár, skladateľ, aranžér a pedagóg a drzitel dvoch cien Esprit Lukáš Oravec, ktorého rady, podnety a pedagogický prístup je inšpiráciou pre hudobníka každej úrovne. Nenechajte si ujsť príležitosť dostať sa do kontaktu s tými najlepšími vo svojom odbore. 
 
Hlavná myšlienka podujatia je sprostredkovať všetkým záujemcom možnosť zahrať si v jazzovom ansámbli pod pedagogickým vedením známych slovenských hudobníkov. Ateliéry nie sú priestorom pre predvádzanie vlastných hudobných zručností nadobudnutých z obývačkového cvičenia s nahrávkami od Aebersolda. Cieľom ateliérov je byť stabilným ansámblom a živou komunitou všetkých, ktorí majú radi jazz, chceli by sa niečo naučiť a zažiť si na vlastnej koži radosť zo spoločného hrania v jazzovej kapele.
 
Cena za celý cyklus je symbolických 30€. V prípade, že pre Vás nie je možná pravidelná účasť, ponúkame možnosť zúčastniť sa jednotlivých ateliérov v cene 5€/ateliér.

Prihláste sa na ateliery tu: www.jazz.sk/atelier

 
V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte kontaktovať koordinátora ateliérov: Dávid Oláh - 0910 292 862.

 

 
Partneri: Fond na podporu umenia, Jazz.sk
 
 
Dávid Oláh

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Reportáž: Rado Tariška a jeho dramaturgicky pestrý Radio Band
Vo štvrtok 18. 5. 2017 sa v Divadle Aréna opäť uskutočnil zaujímavý jazzový koncert. Fenomenálny...
Nech je dobrej hudby medzi nami veľa
Milí priatelia hudby zvanej Jazz, priatelia dobrej hudby. Akosi vždy, na prelome rokov prichádza...
Večer najlepšieho slovenského jazzu po prvýkrát v televízií: Esprit 2017 v nedeľu na Dvojke
Tí z vás, ktorí osobne nestihli, alebo by si radi pripomenuli tohtoročný Esprit 2017, slávnostný...
Reportáž: Výborný kvartet Ester Wiesnerovej v Klariskách
Ester Wiesner od návratu domov z bostonskej Berklee určite nezaháľa. Svoje koncerty odštartovala v...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...