LET'S SWING IT!

Jana Dekánková
LET'S SWING IT!

V posledný deň školského roka sa uskutoční ďalší pravidelný koncertno-tanečný večer s názvom LET’S SWING IT!, na ktorom už pravidelne vystupuje živý swingový orchester FATS JAZZ BAND v spolupráci s lektormi z rôznych tanečných škôl zameraných na výučbu dobových tancov ako charleston, lindy-hop alebo boogie-woogie. Ani piatok 27.6.2014 nebude výnimkou a v bratislavskom hudobnom klube Hlava XXII sa môžete opäť na chvíľu ocitnúť v New Orelanese v období známom mafiánmi, prohibíciou a bujarými večierkami.

 

O atmosfére na koncertoch nás informoval klavírny virtuóz a kapelník swingového zoskupenia FATS JAZZ BAND, Ladislav Fančovič:

„V poslednej dobe sa popularita swingového žánru na, naše veľké a veľmi pozitívne prekvapenie, veľmi rozšírila. Svedčí o tom aj vypredaný Swingový majáles, ktorý sa uskutočnil v máji v bratislavskom V-klube. Veľmi nás teší, že sa naša hudba páči stále viac mladým ľuďom napriek tomu, že na našich koncertoch nenájdu modernú prímes elektroniky alebo elektroswingového DJ-a. Hráme čisto akusticky a naživo a ľudia vekovej kategórie od 16 do 80 rokov sa spolu bavia na parkete, alebo sedia a počúvajú a nechávajú sa vtiahnuť do atmosféry. Z našich koncertov sa veru stáva skutočne pravá dobová párty. Niekedy je však hluk od zabávajúcich sa ľudí na úkor kvality hudby, čo naším zrelším fanúšikom trochu prekáža. Preto pripravujeme aj čisto koncertný večer, kde zahrajú tri štýlové bandy a jeden z nich bude priamo z New Yorku! Takže si aj návštevníci koncertov, ktorí vedia oceniť kvalitu čistej interpretácie ranného jazzu, opäť prídu na svoje.“

 

v piatok 27.6.2014 BRATISLAVA – LET’S SWING IT!

Hudobný klub Hlava XXII

 

O 19:30 hod. bude krátka lekcia dobových tancov lindy-hop a boogie-woogie lektormi tanečnej školy B-Swing, Martinkou a Peťom Griačovcami, ktorí majú na svojom konte niekoľko víťazstiev prestížnych súťaží v tanci boogie-woogie. Kto chce tancovať štýlovo, má jedinečnú príležitosť naučiť sa grátis niekoľko základných krokov.

 

Od 20:00 hod. začne koncert energického swingového orchestra Fats Jazz Band. Kapela prináša na každý koncert niekoľko nových skladieb vo svojom repertoári. Nebude tomu inak ani tento krát a môžete sa tešiť na ďalšie skladby z repertoáru orchestra Tommy Dorseyho alebo Johna Kirbyho. Medzi jednotlivými hudobnými vstupmi budú majstrovské ukážky tanečných lektorov.

Večer je určený rovnako pre tých, ktorí si radi pri kvalitnej hudbe posedia pri vínku, ako aj pre tých, ktorých nohy nedokážu ostať dlho pod stoličkou.

K tomuto večeru už neodmysliteľne patrí aj štýlové dobové oblečenie z obdobia swingu, v ktorom prichádza čoraz viac návštevníkov.

 

Toto podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

 

Adresa: Bazová 9, 820 08 Bratislava

Dress code: dobové štýlové oblečenie z obdobia swingu (nie je povinné, ale poteší)

Vstupné: 8 € / 5 € študenti, dôchodcovia

Viac informácií na www.fatsjazzband.com alebo www.hlava22.sk

Galéria

FJB_2am.jpg
FJB_Laco3bwm.jpg
FJB_Humenne_2013.jpg
FJB_Levice.jpg
FJB_Kosice (2).jpg
FJB_Kosice (1).jpg
FJB_Kosice.jpg
FJB_Trznica3.jpg
FJB_Swingovy majales.jpg
KONCERT  foto©CB_1_resize.jpg
FJB_DK 2013_resize.jpg

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...
Divoká koncertná jazda NITRADITIONAL
Minulý víkend absolvoval dvojicu premiérových vystúpení v bratislavskom klube Jazztikot a v...