3x instruments - violins, 24.2.2017 19:30

Neprihlásený
3x instruments - violins, 24.2.2017 19:30
Názov koncertu: 
3x instruments - violins
Piatok, Február 24, 2017 - 19:30
Miesto konania (bez profilu)
Dom kultúry Lúky, Vígľašská 1, 851 07 Bratislava
Hudobníci (bez profilu)
Petr Vojtík, Adam Novák, Ján Kružliak ml.

3x instruments - violins

Petr Vojtík
Adam Novák
Ján Kružliak ml.

______________________________________________________________________________

PETR VOJTÍK

Narodený 27.8.1991 v Zlíne. Od detstva sa venuje folklóru - husle, spev. V rokoch 2006 - 2012 študoval na konzervatóriu P. J. Vejvanovského v Kroměříži. Od roku 2013 študuje na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Po štúdiách na konzervatóriu príležitostne hrával vo filharmónii Bohuslava Martinů v Zlíne. Štyri roky pedagogicky pôsobil na základnej umeleckej škole (husle). S orchestrom precestoval viacero európskych krajín. V súčasnosti hosťuje v orchestri Slovenského národného divadla. Pôsobí v rôznych hudobných projektoch - folk, blues, alternative...

______________________________________________________________________________

ADAM NOVÁK

Patrí k mladej generácii talentovaných českých huslistov. Už počas štúdia na Konzervatóriu P. J. Vejvanovského v Kroměříži a na JAMU v Brne na seba upozornil v rámci viacerých interpretačných súťaží ako sólista i komorný hráč. Spolupracoval s husľovými virtuózmi J. Sukom, B. Matouškom, I. Ženatým a V. Hudečkom. Ako sólista účinkoval v sprievode zlínskej Filharmonie B. Martinů a Moravskej filharmónie Olomouc. Koncertoval vo viacerých európskych krajinách, v Ázii i v USA. V súčasnosti je poslucháčom VŠMU (J. Horváth). Hral v Národnom divadle v Brne. Bol členom orchestra Opery SND. Pôsobil ako zástupca koncertného majstra Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu.

Konvegencie: Oktetá
https://www.youtube.com/watch?v=4OeLQ-_npsg

______________________________________________________________________________

JÁN KRUŽLIAK ML.

Ján Kružliak ml. absolvoval hru na husliach na Cirkevnom konzervatóriu v Bratislave. Popri hlavnom odbore sa venoval hudobnej kompozícii, jazzu a improvizácii. Neskôr pokračoval v štúdiu hry na husliach na Vysokej škole múzických umení a na Royal Academy of Music v Dánsku, kde študoval okrem klasickej hudby aj tzv. „global music”. Absolvoval tiež množstvo interpretačných kurzov a workshopov. Ján Kružliak je univerzálny multižánrový huslista venujúci sa aktívne rôznym hudobným štýlom – počnúc klasickou hudbou, „starou hudbou” a súčasnou contemporary hudbou (Aarhus Symphony Orchestra, Randers Chamber Players, Junges Klangforum Mitte Europa, European Philharmonic Orchestra, Orchester Viva Musica!), cez ľudovú hudbu a world music (Zuzana Mojžišová a jej Družina, La3no Cubano), jazz (Bratislava Hot Serenaders), rock-pop (spolupráca s kapelami Billy Barman, Walter Schnitzelson, Martina Javor, Lovely Pimps a ďalší), až po elektronickú experimentálnu hudbu s použitím efektov a „loopovaním” vlastnej hry naživo – v reálnom čase. Ján Kružliak sa pohybuje aj na divadelnej scéne, či už ako hudobník – herec, alebo autor scénickej hudby. Učinkoval v predstaveniach Bratislavského bábkového divadla, Slovenského národného divadla a ďalších. V spolupráci s rôznymi režisérmi a tanečnými choreografmi neustále participuje na tvorení a nahrávaní scénickej hudby. Je autorom hudby k divadelným predstaveniam Mátohy – Divadlo Andreja Bagara v Nitre (2010), Zlatovláska – Bratislavské bábkové divadlo (2013), Janko Hraško – Bábkové divadlo Košice (2014) a k ďalším predstaveniam v spolupráci s divadlom LUDUS a VŠMU. Je spoludržiteľom ocenenia Grand Prix Nová dráma 2010 za divadelnú inscenáciu Projekt Svadba, a Dosky 2008 za najlepšiu scénickú hudbu k projektu Canto Hondo, bratislavského alternatívneho tanečného divadla Elle Danse. Počas aktívneho folklórneho života, v roku 2001, získala ľudová hudba LIPA pod jeho umeleckým vedením, ocenenie Laureát celoslovenskej súťaže ľudových hudieb. Momentálne sa venuje hlavne historicky interpretovanej „starej hudbe” (v telesách ako Solamente naturali, Musica Aeterna, Cuore barocco), premiérovým uvádzaním diel súčasných skladateľov (Spektrum ensemble, Spektrum quartet, Soozvuk, Veni ensemble) a koncertovaním s world music kapelou La3no Cubano. Je súčasťou nového koncertného projektu Jany Kirschner – Moruša Biela. Ján Kružliak ml. sa vďaka svojej flexibilite a univerzálnosti stal vyhľadávaným komorným a sólovým hudobníkom.

Folk&Bass Orchestra feat. Ján Kružliak ml. - Samporrege
https://www.youtube.com/watch?v=1SWutzv-SI8

Ján Kružliak - VIII. ROČNÍK - SÚŤAŽ PREDNÍKOV O CENU RINALDA OLÁHA 2015
https://www.youtube.com/watch?v=YluPUhJWWDE

______________________________________________________________________________

vstup: 3 €
predpredaj: https://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=922547
Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia

bus zastávka Lúčanka - 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská - 93

infos:
tel: 02/ 63 835 404
dkl@kzp.sk
www.kzp.sk

3x instruments - violins
https://www.facebook.com/events/1198120910236733/

 

 

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
1
 
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
 
 
21
 
22
 
23
 
24
 
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30