Hudobné kino - Bratislavská lýra V., 12.1.2018 19:00

Neprihlásený
Hudobné kino - Bratislavská lýra V., 12.1.2018 19:00
Názov koncertu: 
Hudobné kino - Bratislavská lýra V.
Piatok, Január 12, 2018 - 19:00
Miesto konania: 
DK Lúky
Hudobníci (bez profilu)
Marcela Laiferová

Hudobné kino - Bratislavská lýra V.

Bratislavská lýra bol v rokoch 1966 až 1989 najpopulárnejší a najobľúbenejší festival populárnych piesní v Česko-Slovensku, ktorý sa konal každoročne v Bratislave. Na lýre vyrástlo niekoľko generácií interpretov a autorov a dodnes je pre nich nezabudnuteľným odrazovým mostíkom v ich kariére. Ovplyvnil nielen dianie na tejto festivalovej scéne, ale aj vývoj populárnej hudby v ČSR od 1966 až po Nežnú revolúciu.

„Bratislavská lýra mi vstúpila do života ako 15-ročnému chlapcovi, bol to mimoriadne silný kultúrny fenomén, ktorý ovplyvnil myslenie mnohých ľudí na Slovensku, nebol to šoubiznis, bola to kultúra a my sme práve tomuto aspektu v našom seriáli dali obrovský priestor, pretože veľká väčšina ľudí vníma spevákov a ľudí, ktorí pôsobia v populárnej hudbe, tak zhora, aké šaty nosia, kto s kým má pletky. Ale málo ľudí vie, čo si títo ľudia ako kultúrni pracovníci myslia o dobe, ako sa na veci pozerajú. Toto je práve to cenné, ktoré v tom seriáli je, odkrývame myslenie týchto ľudí na pozadí historických udalostí,“ hovorí producent seriálu Patrik Pašš.

Dramaturgia Domu kultúry Lúky zaradila od septembra 2017 filmový cyklus Zlatá lýra do svojho programu. Pravidelne v mesačnej periodicite prinesie divákom výpovede viac ako 200 jej účastníkov, ktoré sa podarilo zachytiť v unikátnom 10-dielnom dokumentárnom cykle.

Hosťom januárového večera Hudobné kino - Bratislavská lýra V. bude speváčka MARCELA LAIFEROVÁ, ktorá pred samotným premietaním osobne priblíži divákom hudobný, kultúrny i spoločenský život vtedajšej doby v konfrontácii so súčasnosťou.

____________________________________________________

Podujatie je realizované s láskavým zvolením Trigon production a Slovenského filmového ústavu.
____________________________________________________

vstup: 3 €
predpredaj: https://www.ticketportal.sk/Event/Hudobne_kino_BRATISLAVSKA_LYRA_V_MC

Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia

bus zastávka Lúčanka - 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská - 93

infos:
tel: 02/ 63 835 404
dkl@kzp.sk
www.kzp.sk

 

 

«  
  »