Chris Dave aj Chris Turner pripravili nový mixtape

Chris Dave aj Chris Turner pripravili nový mixtape
Tomáš Lukáč

Za posledný mesiac boli vydané dva zaujimavé mixtape-y. LOVElife Chrisa Turnera a Chris Dave and the Drumhedz Mixtape. Oba sú voľne dostupné na internete.

            Ešte 25. decembra minulého roka sa objavil tape Chrisa Turnera LOVElife is a Challenge. Turner je známy zo spolupráce s Esperanzou Spalding, ERIMAJ, či Bilalom. Mixtape je akousi predzvesťou pripravovaného LP LOVEchild, je Turnerovým prejavom lásky, romantiky a krásy života. “Trvalo mi dlhý čas získať odvahu vyjadriť to, čo celý čas prežívam”, tvrdí spevák. Kompilácia obsahuje 17 skladieb, okrem autorských aj dve skladby ERiMAJ a covery Kiss of Life (Sade) Seems So Long (Stevie Wonder). Medzi producentmi skladieb nájdeme aj známe americké meno Pete Rock, či jazzového gitaristu Matta Stevensa.

            Očakávaný mixtape Chris Dave and the Drumhedz, ktorého vydanie bolo ohlásené už počas európskeho turné v októbri a novembri minulého roka, uzrel svetlo sveta 18. januára. Nahrali ho hudobníci združení okolo bubeníka Chrisa Davea – dnes možno “najnebezpečnejšieho” bubeníka na svete. V nástrojovom obsadení saxofón, klávesy, gitara, basgitara, bicie nájdeme mená ako Pino Palladino, Derrick Hodge, Isaiah Sharkey, Casey Benjamin, James Poyser, Oli Rockberger, spev v podaní Stockleyho Williamsa, Yasiina Beya a ďalších. Hudobne je mixtape kombináciou jazzu, hip-hopu, R’n’B a afrobeatu. Za posledný mesiac boli vydané dva zaujimavé mixtape-y. LOVElife Chrisa Turnera a Chris Dave and the Drumhedz Mixtape. Oba sú voľne dostupné na internete.

      

Album LOVElife na stiahnutie: www.audiomack.com/album/chris-turner/lovelife-is-a-challenge

 

Album Chris Dave and the Drumhedz na stiahnutie http://chris-dave.com/download-drumhedz-mixtape/

 

Krekáč&Lukáč

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...