Otto Hejnic s novým albumom

Otto Hejnic s novým albumom
jazz.sk

Otto Hejnic dokončuje svoj ​​debutový album vlastného jazzového tria ·''Otto Hejnic trio''. Jeho spoluhráčmi sú: Ondrej Krajňák - piano, Josef Fečo - kontrabas. Album obsahuje vlastné kompozície a jeho vydanie sa pripravuje na prelome roku 2011/2012. Na jar 2012 sa pripravuje turné k novému albumu.

 

Otto Hejnic - hráč na bicie nástroje, Conga, perkusie, piano, skladateľ, fotograf. Absolvent pražského štátneho konzervatória (bicie, klavír) u prof. Veselého.

Pre svoj osobitý štýl, veľkú originalitu a univerzálnosť · je často vyhľadávaným bubeníkom.Pôsobil v mnohých hudobných telesách a nahral ako sideman okolo 30 CD. Pravidelne koncertuje doma, v Európe i USA.

V r.1997 získal štipendium na štúdium na Berklee School of Music. V deväťdesiatych rokoch sa stal predvádzacom hráčom na Yamaha Drums Workshop a učiteľom na · · "International School of Music and Fine Arts Prague" (ISMFA).
V priebehu rokov 2000-2005 hral v USA s hráčmi ako Joe Rybczyk jr, Jason Fraticelli, Gustavo Carucci, Marcin Garbulinsky, Steve Reagele ai.  V roku 2004 nahral album "Live from New Orleans".

V roku 2010 je autorom hudby pre Strašnické divadlo k hre Sleeping Around. Pravidelne vystavuje svoje fotografie (Liberecká galéria, kaviareň a výstavná sieň, Praha-Galéria Rock Cafe; Galéria Cafe Obzor Rudná ad.).

Otto Hejnic pôsobí v kapelách ''Otto Hejnic trio "(modern jazz)," Dirty Secrets "USA / CZ (bluesrock) kapelu tvoria černošský spevák a gitarista Dani Robinson (usa) - (Madonna, Bob Marley and the Wailers, East 17​​, Jimi Hendrix FreeExp) a · Andy Simpson - bass (usa), "Bharat B.and" (fusion),''PetrOttoaJa "(pop folk)," Frank Hernandez band "(latino)," BigBand Sv.Blažeje''(Conga ),··" Antenna Project "(altern.rock)" Lietajúci koberec "(afrika a meditácie) aj ako sideman mnohých ďalších kapiel.

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...