Poľská jazzová formácia Michał Tokaj Trio predvedie v Bratislave podmanivý koncert

Poľská jazzová formácia Michał Tokaj Trio predvedie v Bratislave podmanivý koncert
jazz.sk

Oceňovaní poľskí hudobníci Michał Tokaj Trio mieria do Bratislavy! Medzinárodne uznávaný klavirista Michał Tokaj, kontrabasista Michał Barański a perkusionista Łukasz Żyta predvedú 1. marca 2015 v Bratislave koncert plný živých kompozícii a podmanivej jazzovej tvorby! Milovníci jazzu sa môžu tešiť na skladby z nového albumu s názvom „The Sign“. Nenechajte si ujsť nápaditý počin Michała Tokaja v Komornom štúdiu RTVS na Mýtnej 1 v Bratislave so vstupom zadarmo!

 

Oceňovaní hudobníci z poľskej jazzovej scény Michał Tokaj Trio predstavia Bratislave nový album „The Sign“. Novinka odznie 1. marca 2015 v Komornom štúdiu RTVS na Mýtnej ulici vďaka Poľskému inštitútu, OZ SCENE a RTVS. Ide o druhé autorské CD jazzového klaviristu Michała Tokaja, ktoré vydal po deviatich rokoch. Album „The Sign“ predstavuje kroniku udalostí, zážitkov a reflexií z posledného desaťročia koncertovania poľského hudobníka .

 

„Nerád veci urýchľujem, domnievam sa, že všetko potrebuje svoj čas. Je to podobné ako s vínom, niekomu chutí beaujolais, ale ja v ňom nič pre seba nenachádzam.“ Povedal Michał Tokaj.

Všetci priaznivci si môžu zadarmo vychutnať koncert k najnovšiemu albumu poľského skladateľa a klaviristu Michała Tokaja. Publikum čaká farebná, dynamická a impulzívna tvorba plná hudobných nápadov. Jazzové trio výborne dopĺňa kontrabasista Michał Barański a bubeník Łukasz Żyta.

 

 

„Za komfort považujem to, že mám vôbec možnosť stáleho tria. V jednotnej zostave totiž dochádza medzi hudobníkmi k inému druhu porozumenia a mimo zmyslového vnímania. Nemusíme si hovoriť, čo ideme hrať, ale reagujeme na gestá, zvuky, mimiku. Vysvetlil Michał Tokaj.

Michał Tokaj sa narodil v roku 1974 vo Varšave, absolvoval katovickú hudobnú akadémiu. V priebehu svojej hudobnej kariéry spolupracoval napríklad so speváčkou Agou Zaryan, spevákom Grzegorzom Karnasom, trubkárom Tomaszom Stańkom, saxofonistom Piotrom Baronom a ďalšími.  V Čechách je známy vďaka pôsobeniu v kvintete kontrabasistu Jaromíra Honzáka, s ktorým v roku 2009 vydal album „Little Things“. Debutové CD Michała Tokaja „Bird Alone“, ktoré nahral s triom v roku 2004, získalo prestížne poľské ocenenie Fryderyk v kategórii Album roku.  O kvalite hudby formácie Michał Tokaj Trio svedčia aj ďalšie ocenenia Fryderyk udelené v rokoch 2006, 2008 a 2010. Posledný album „The Sign“ vyšiel v košickom vydavateľstve Hevhetia.

Nenechajte si ujsť Koncert jazzovej formácie Michał Tokaj Trio 1. marca o 19:00 v Komornom štúdiu RTVS na Mýtnej ulici v Bratislave. Vstup je zadarmo. Informácie o ďalších zaujímavých koncertoch nájdete na www.drhorak.sk

 

 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Recenzia CD: Mike Parker a jeho americko-poľská teória
Mike Parker, skladateľ a kontrabasista z New Yorku sa po vydaní svojho debutu v roku 2011...
Organ spot - takto znie mladý jazz z Poľska
Dlho som premýšlal, akým spôsobom uviesť jazzové správy z Poľska. V prvom rade si musím oprášíť...
Zomrel gitarista Jarek Śmietana
Keď som sa začal zaujímať o hudbu v širšom poňatí než počúvanie zvuku z rádia, mal som možnosť...
Víťazom druhého ročníka súťaže Jareka Śmietanu sa stal Poliak: Gabriel Niedziela obstál v medzinárodnej konkurencii
V poradí druhý ročník medzinárodnej súťaže v jazzovej gitare na počesť nedávno zosnulého poľského...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...