Už o týždeň sa dozvieme meno víťaza hlavnej Ceny odbornej poroty ESPRIT: O víťazovi Ceny verejnosti je rozhodnuté

Už o týždeň sa dozvieme meno víťaza hlavnej Ceny odbornej poroty ESPRIT: O víťazovi Ceny verejnosti je rozhodnuté
Peter Baláž

Meno víťaza hlavnej Ceny odbornej poroty bude prezradené až počas slávnostného večera udeľovania cien Esprit dňa 30. apríla 2019 v Divadle Aréna v Bratislave. Koho si vybrali jazzoví fanúšikovia však už vieme.  Na základe internetového hlasovania na portáli jazz.sk získala Cenu verejnosti Esprit nahrávka „I Like That“ od zoskupenia Bratislava Hot Serenaders. Spolu s ostatnými víťazmi si svoju cenu preberú počas slávnostného večera spojeného so živým koncertom troch nominovaných zoskupení i výstavou jazzovej fotografie Rudolfa Baranoviča. Prídte spolu s nami osláviť Medzinárodný deň jazzu!

 

Orchester Bratislava Hot Serenaders priniesol na svojom víťaznom albume „I Like That“ skladby venované americkému jazzovému klaviristovi a kapelníkovi Jeanovi Goldkettovi, ktorý je považovaný za jedného z najlepších bandleadrov jazzu dvadsiatych rokov minulého storočia. V jeho orchestroch hrali tí najlepší jazzmani a o repertoár sa starali tí najlepší aranžéri. V oblasti synkopického jazzu patrí medzi najvýraznejšie osobnosti, a preto sa mu 20-členný bratislavský orchester rozhodol venovať celý album.

 

Album absolútneho víťaza Hlavnej ceny Esprit vyberá odborná porota, za Cenu verejnosti hlasovali fanúšikovia jazzu. Podľa návštevníkov portálu jazz.sk je najlepším albumom vydaným v roku 2018 nahrávka „I Like That“ od zoskupenia Bratislava Hot Serenaders a to s 25% z celkového počtu hlasov. Po nej sa na druhom mieste umiestnil album „The Rest of the World“ od zoskupenia Marek Szarvaš Projekt s 19% a na treťom mieste Ľudové Mladistvá s albumom „Viete ako...“ s 11% z celkového počtu hlasov.

Bratislava Hot Serenaders majú už svoje ocenenie isté, meno absolútneho víťaza však zaznie až priamo počas slávnostného večera s odovzdávaním cien Esprit. Ten sa uskutoční 30. apríla 2019 o 20.00 hod. v divadle Aréna v Bratislave a bude sprevádzaný živým koncertom troch nominovaných interpretov.

Počas večera vystúpia:

·         Peter Korman Quintet

·         Ľudové Mladistvá

·         Bratislava Hot Serenaders

 

Priamy prenos zo slávnostného večera bude vysielaný v rádiu Devín Vstupenky na podujatie sú už v predpredaji v sieti Ticketportal.

Vo foyer divadla Aréna bude pre návštevníkov sprístupnená originálna výstava jazzovej koncertnej fotografie od významného fotografa Rudolfa Baranoviča.

Generálnym partnerom podujatia je softvérová spoločnosť  Espirit s r.o. Sošky ocenení pre Cenu verejnosti a Cenu odbornej poroty v tvare kontrabasu vytvoril významný slovenský akademický sochár Juraj Čutek.

Slávnostná ceremónia Esprit je registrovanou udalosťou participujúcou na oslavách International Jazz Day (UNESCO), ktorá združuje jazzových nadšencov z celého sveta. Cieľom tohto podujatia je spoločne osláviť slobodu a kreativitu formou jazzových podujatí konaných v jeden deň po celom svete.

 

Foto: Ctibor Bachratý

Tlačová správa

 

Galéria

BHS-cover.jpg

 

 

Ďalšie články

Cena ESPRIT - anketa za najlepší slovenský jazzový album roka 2018
Portál Jazz.sk vyhlasuje siedmy ročník ankety Esprit za najlepší slovenský jazzový album vydaný v...
Poznáme víťaza Ceny verejnosti ESPRIT: Najväčšie sympatie získal album Utajená od Hany Šebestovej
Je rozhodnuté o víťazovi Ceny verejnosti Esprit za najlepší slovenský jazzový album vydaný v...
Ceny Esprit sú odovzdané: Hlavnú cenu za najlepší slovenský jazzový album získala Sisa Michalidesová
Už poznáme víťaza Hlavnej ceny ankety Esprit! Cenu za najlepší jazzový album vydaný v roku...
Ceny Esprit sú odovzdané: Hlavnú cenu získal album Lukáša Oravca
Slávnostné udeľovanie cien s trojkoncertom nominovaných prebehlo v sobotu 30. apríla v Divadle...
Alan Bartuš neprišiel a predsa zvíťazil!
   Piatok 15. marca patril v priestoroch rozhlasovej Pyramídy predovšetkým slovenskej...
Aj Teri Čikoš dôveruje jazzu
Nielen Bratislavčania už niekoľko rokov vzhliadajú k legendárnej koncertnej sérii In Jazz We Trust...
Igor Ochepovsky to zabalil
Fanúšikovia pozoruhodnej českej formácie Ochepovsky Project smútia, pretože jej líder po ôsmich...
Predsudok/premena/poznatok... Andromeda´s Mystery
Moje predsudky voči hudobným formáciám bez basovej zložky sú hlboko vkorenené. Očakávania toho, ako...