Silvia Josifoska chce byť k svojím poslucháčom ešte bližšie

Silvia Josifoska chce byť k svojím poslucháčom ešte bližšie
Peter Motyčka

V stredu 7. septembra uvedie do života v bratislavskom klube Randal svoj nový album „Closer“ vynikajúca bluesová speváčka Silvia Josifoska. Dlhoočakávaná nahrávka vychádza v týchto dňoch pod krídlami vydavateľstva Hevhetia a speváčka sa na ňom prvýkrát prezentuje aj ako autorky hudby. S niekoľkými skladbami prispel aj jej dlhoročný kolega a excelentný hráč na ústnej harmonike Erich Boboš Procházka.

 

Silvia Josifoska patrí k najoriginálnejším slovenským bluesovým umelcom a do svojho osobitého prejavu včleňuje nuansy získané dlhoročnou spoluprácou v rámci bluesových, jazzových či rockových projektov. Je laureátkou viacerých ocenení (Blueswoman 2005 Slovenskej bluesovej spoločnosti, Najobľúbenejšia bluesová speváčka rokov 2014–2017) a na domácej scéne sa pravidelne objavuje v rámci rôznorodých hudobných projektov (Silvia Josifoska Band, Silvia Josifoska Blues Band, Silvia Josifoska & Blues laboratory). Jej debutový album „Blues“ vyšiel v roku 2005 vo vydavateľstve Hev-Het Tune a priniesol sériu pozoruhodných coververzií bluesových štandardov (Rock Me Baby, Sky´s Crying, Midnight Train, Hoochie Coochie Man, Mistreated Woman).

 

 

 

 

Rovnako aj na svojom albume „Closer“ (Bližšie) prepája Silvia Josifoska množstvo žánrov s pomocou stálych spoluhráčov – basgitaristu Martina Gašpara, hráča na ústnej harmonike Ericha Boboša Procházku, gitaristov Martina Zajka a Pištu Lengyela, hráča na klávesových nástrojoch Martina Wittgrubera a bubeníka Igora Ajdžiho Saba. Kapelu dopĺňa dvojica vokálnych hostí (Radovan "Vrabec" Orth a Katarina Korcek) ako aj trubkár Ondrej Juráši.

 

Album „Closer“ produkoval basgitarista Martin Gašpar a viacnásobná držiteľka titulu Najlepšia bluesová speváčka roka sa na ňom prvýkrát prezentuje aj ako autorka skladieb In a Subway, I'll Make You Feel So High a Midnight Fire. Trojica skladieb (Closer, You, Grooved) pochádza z pera jej dlhoročného kolegu a priateľa Ericha Boboša Procházku. Na albume sú aj coververzie v originálnych aranžmánoch kapely. Práve prvým zverejneným singlom je Red Blood od nemeckej formácie Blues Company z roku 1993. Režisérom videoklipu je Braňo Špaček.

 

 

Lístky na krst albumu „Closer“ za zvýhodnenú cenu sú v predaji v sieti Predpredaj.sk

 

7. septembra (streda), 19:30

Randal Club, Bratislava

 

Predpredaj: 10 eur

Vstupné na mieste: 12 eur

 

 

Autor: Peter Motyčka

 

Esprit 2023

Galéria

Silvia Josifoska chce byť k svojím poslucháčom ešte bližšie
Silvia Josifoska chce byť k svojím poslucháčom ešte bližšie

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...