Slovenskí a rakúski finalisti českej súťaže zahrajú spoločný dvojkoncert

Slovenskí a rakúski finalisti českej súťaže zahrajú spoločný dvojkoncert
jazz.sk

Jim Hall, Barney Kessell, Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel, Jesse van Ruller, Lage Lund, Gilad Hekselman... To je len krátky zoznam hudobníkov, ktorí prepadli zvuku gitarového tria. 

 

Medzi mladými jazzmenmi je obsadenie troch nástrojov veľmi oblúbené, zvuk  gitary, basy a bicích ponúka aktérom obrovský hudobný priestor. A priestor pre dvojkoncert finalistov českej jazzovej  súťaže Czech Jazz Contest poskytne nové centrum kultúry v Bratislave - Kontakt. Už vo štvrtok, 27. júna tam totiž o 20.00 vystúpia slovenskí hudobníci pod menom Jazz Nut Trio a ich rakúski kolegovia Triad.  Ak ste zvedaví na našu a susednú jazzovú omladinu, určite prídite. Vstupné je dobrovoľné.

 

JAZZ NUT TRIO

Mladá slovenská kapela tvorí hudbu prekračujúcu zabehané ohraničenie hudobných žánrov a snaží sa kombináciou džezu s modernými hudobnými vplyvmi osloviť nielen džezové publikum. Spájajúc hudobnú inšpiráciu jednotlivých členov – Tomáš Lukáč (gitara), Adam Hudec (basgitara), Matej Krekáč (bicie) – vytvára formácia jedinečný umeleckú koláž reflektujúcu vlastné chápanie spoločnosti a postoje mladej generácie.



TRIAD

Viedenská skupina Triad v zložení Alexander Wallner (gitara), Stephan Kössler (basgitara) a Lukas Fellner (bicie) od roku 2011 experimentuje s polohami súčasného džezu a prináša doňho inšpirácie z postrocku, funku a hiphopu. Aj napriek tomu, že všetci traja členovia vyšli z rôzneho hudobného pozadia, spája ich myšlienka, že jedine hudba môže byť skutočným prostriedkom sebavyjadrenia.



 

Kontakt na Zelenej je miestom, kde si môžeš oddýchnuť pri káve, ale zároveň máš možnosť čerpať inšpiráciu a tvoriť v jeho kreatívnej atmosfére. Miesto pre deti malé aj veľké, miesto na stretávanie sa a synergiu.

 

-rob-

 

Galéria

triad.jpg
jazz_nut_kontakt.jpg
Jazz_nut_trio_kontakt.jpg

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...