Spevák kapely Slipknot túži po "dark jazze": Corey Taylor chce prespievať svoje hity v štýle temného jazzu

Spevák kapely Slipknot túži po "dark jazze": Corey Taylor chce prespievať svoje hity v štýle temného jazzu

Corey Taylor, spevák heavy metalovej kapely Slipknot a rockovej kapely Stone Sour sa vyjdaril, že by chcel pretransformovať piesne týchto zoskupení do "dark" jazzu, teda temného jazzového albumu. Jeho tajnou záľubou je jazz 40. a 50. rokov, ktorý často počúva a medzi jeho hudobné vplyvy podľa spevákových vlastných slov patria Billie Holiday a Charlie Parker. Album by však zaradil do svojej osobnej zbierky, keďže si myslí, že takáto produkcia  by sa vo svete nepredala.

 

45-ročný frontman známych kapiel má odnedávna zvláštnu hudobnú preddstavu - priznal sa, že premýšľa o pretavení jazzových vplyvov svojho života do reálneho albumu, konkrétne do kolekcie jazzových interpretácií svojich vlastných piesní.

 

"Mám záujem vytvoriť niečo spevácky ale aj skladateľsky, niečo ako kapela Squeeze. Už dlhšie som rozmýšľal nad takýmto niečím - dať dokopy kvarteto alebo kvinteto a spraviť jazzový album, niečo ako temný jazzový album a nahrať ho niekde naživo v jednej miestnosti," vyjadril sa Corey Taylor v rozhovore pre RadioVegas.Rocks' Chaotic Radio. "Samozrejme sa z toho nepredá nič. Bolo by to len pre moju osobnú kolekciu, pretože milujem jazz. Mnoho ľudí to nevie, ale ja počúvam množstvo jazzu zo 40. a 50. rokov. A tam je hudba, ktorej by som sa chcel priblížiť - Billie Holiday, staršie veci Charlieho Parkera, keď bol poriadne na drogách - ku takému niečomu by som sa chcel priblížiť."

 

Taylor má už prvú pieseň vytvorenú, je ňou hit kapely Stone Sour "Bother", ktorý by sa stal prvou skladbou albumu. Zároveň dodal: "V skutočnosti už mám jazzové verzie viacerých mojich piesní, ktoré by som chcel s kapelou vyskúšať. Niečo ako skladba 'Prosthetics' [od kapely Slipknot] by bola skutočne úžasná."

Zdá sa, že spevák má jasno nielen v tom, čo chce, ale aj v tom, čo nechce. Na otázku, či nezvažuje aj album v štýle country odpovedal jednoznačne: "Napriek tomu, že pochádzam zo štátu Iowa - 'f**k no!' Rozhodne nie! A tým nechcem povedať, že by som niečo také nevedel napísať."

 

Zdroj: journalstar.com

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...