Swingová nádielka Fats Jazz Band: Jesenné koncerty orchestra

Swingová nádielka Fats Jazz Band: Jesenné koncerty orchestra
Patrik Gömöri

Štýlový orchester Fats Jazz Band pokračuje aj na jeseň vo svojom tohtoročnom turné po Slovensku. Všade, kam Fats Jazz Band zavíta, rozdáva pozitivizmus zakódovaný v hot-jazzovej a swingovej hudbe 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. V štýlových oblekoch, s brilantínou vo vlasoch a originálnymi starými hudobnými nástrojmi prinášajú neopakovateľný zvuk zlatej éry Ameriky ale i nostalgiu zo slovenskej proveniencie.

 

Jesenné koncerty orchestra Fats Jazz Band:

24.11.2017 BRATISLAVA – Swingové Vianoce – V-klub, od 20:00 hod.

25.11.2017 LUČENEC – Swingová tančiareň – Tančiareň a pivovar Franz, od 20:30 hod.

26.11.2017 LEVICE – Swingové Vianoce – koncert v Synagóge v Leviciach o 18:00 hod.

Detailné informácie o jednotlivých koncertoch:
24.11.2017 SWINGOVÉ VIANOCE, V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava, začiatok o 20:00 hod.

Posledný tohtoročný swingový večer v Bratislave už predznamenáva vianočné obdobie. Táto téma sa nevyhla ani jazzovej hudbe a počas večera budete počuť množstvo skvelých swingových piesní s vianočnou či zimnou tematikou. Nezabudnuteľný večer v duchu prvej republiky bude opäť plný energickej hot jazzovej a swingovej hudby, tanca, dobrôtok a v neposlednom rade pozitívneho espritu! Živá hudba v podaní pravého swingového orchestra Fats Jazz Band pod vedením klaviristu Ladislava Fančoviča,wqorkshopy tanečnej školy B-Swing, ktorí Vás naučia tance ako Charleston a Lindy hop. Nebude chýbať ani tradičný vintage fotokútik, z ktorého si môžete odniesť domov krásnu spomienku, malé prekvapenie - La Jana & Her Cats. Veľké prekvapenie, skutočne horúcou čerešničkou na torte bude úžasná a zvodná Catrice Cat, ktorá predvedie rafinované umenie zvádzania – Burlesque.  Vítané je dobové oblečenie (20-te až 40-te roky, t.j. od charlestonu po swing), v ktorom sa zaručene budete cítiť ako v inom storočí. Večer je určený rovnako pre tých, ktorí si radi pri kvalitnej hudbe posedia pri vínku, ako aj pre tých, ktorých nohy nedokážu ostať dlho pod stoličkou.

25.11.2017 Swingová Tančiareň, Tančiareň a pivovar Franz, Lučenec, začiatok o 20:30 hod.

Fats Jazz Band je profesionálny deväťčlenný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Založil ho Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov. Orchester hrá pôvodnú hot-jazzovú a swingovú hudbu, ktorá Vás prenesie do iného sveta, rozprúdi vo Vás krv a vráti Vás do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov. Orchester je autentický – Ladislav Fančovič odpočutím prepisuje aranžmány z pôvodných starých šelakových nahrávok do nôt formou transkripcie. Preto máte unikátnu možnosť v ich podaní počuť presne také aranžmány, ako ich vo svojej dobe nahrali prvé jazzové legendy. Taktiež zrekonštruované historické hudobné nástroje, štýlové oblečenie a celkový prejav orchestra sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú.

26.11.2017 Swingové Vianoce, Koncert v Synagóge v Leviciach, začiatok o 18:00 hod.

Atmosféru noblesnej doby 30. a 40. rokov minulého storočia, epochu elegantných gentlemanov a pôvabných dám v róbach vytvorí počas večera 9-členný swingový orchester Fats Jazz Band. Sedem skvelých hudobníkov a dvaja očarujúci speváci rozprúdia divákom krv v žilách a prenesú ich do swingovej éry 20. storočia. Umeleckým vedúcim Fats Jazz Bandu je jeden z najlepších slovenských klaviristov, Ladislav Fančovič. Koncert príjemnej, tanečnej hudby, plnej eufórie a ľahkosti bytia, sľubuje publiku nezabudnuteľný zážitok.

Swingová hudba 30. a 40. rokov minulého storočia v podaní najúspešnejšej slovenskej swingovej kapely posledných rokov. Atmosféru noblesnej doby 30. a 40. rokov minulého storočia, epochu elegantných gentlemanov a pôvabných dám v róbach vytvorí počas večera 9-členný swingový orchester Fats Jazz Band. Sedem skvelých hudobníkov a dvaja očarujúci speváci rozprúdia divákom krv v žilách a prenesú ich do swingovej éry 20. storočia. Umeleckým vedúcim Fats Jazz Bandu je jeden z najlepších slovenských klaviristov, Ladislav Fančovič. Koncert príjemnej, tanečnej hudby, plnej eufórie a ľahkosti bytia, sľubuje publiku nezabudnuteľný zážitok. Napriek svojej, dá sa povedať, staromódnosti, zvuk orchestra vyvoláva v ľuďoch niečo nadčasové. Fats Jazz Band prináša starodávne piesne, ktoré svojou spontánnou interpretáciou prenáša do súčasnosti. Práve spontánnosť dala hudbe tohto obdobia svoje kúzlo, a to Vám bezpochyby prinesie do prítomnosti práve Fats Jazz Band.

Koncertn tunré podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Zloženie Fats Jazz Band

Ladislav Fančovič: klavír, tenor sax., bandleader     
Michal Matejka: gitara

Ľubomír Kamenský: trúbka, kornet
Patrik Fičor: bicie

Branislav Belorid: pozauna
Pavol Kušík: kontrabas

Pavol Hoďa: klarinet, alt saxofón
Matúš Uhliarik: spev, klavír 

Tlačová správa

Esprit 2023

Galéria

FJB fotka (3).jpg
FJB fotka (4).jpg
FJB fotka (12).jpg
FJB Teplice 2017 (1).jpg
FJB Teplice 2017 (1).png
FJB Teplice 2017 (2).jpg

 

 

Ďalšie články

Golden Age Concert: V rytme Hot & Sweet Music v bratislavskom V-klube
V stredu 27. augusta 2014 sa zo známeho bratislavského Véčka do neskorej noci ozývali burácajúce...
Golden Age Festival 2016 - Véčko v rytme Hot Jazzu
Rytmus je náš biznis spievalo a hralo sa v preplnenej sále bratislavského V – klubu v...
Reportáž: Trnavský Jazzyk medzi kvapkami dažďa
Hudobný festival Trnavský Jazzyk, 5. a 6. august 2016 Trnavský Jazzyk sa za svojich trinásť rokov...
Report: Fats Jazz Band v Swing Café
Ani tomu nebolo tak dávno, čo v kuloároch bratislavského jazzu prebehla správa o konci...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...