Večerné jazzové ateliéry 2019: Onedlho odštartuje siedmy ročník tohto projektu

Večerné jazzové ateliéry 2019: Onedlho odštartuje siedmy ročník tohto projektu
Dávid Oláh
V roku 2019 začína už siedmy ročník Večerných jazzových ateliérov. Pre všetkých hudobníkov, speváčky či spevákov, ktorí sa chcú venovať jazzu a príbuzným žánrom pod vedením tých najlepších lektorov. Úvodný workshop tohto semestra sa uskutoční v utorok 19.3. 2019 o 19.00 hod v bratislavskom Flame Music Bare.
 
Večerné jazzové ateliéry sú tu opäť pre všetkých hudobníkov, speváčky či spevákov, ktorí sa chcú venovať jazzu a príbuzným žánrom pod vedením tých najlepších lektorov. Ateliéry sa budú konať každý druhý utorok o 19:00 v bratislavskom Flame Music Bare na Štefánikovej ulici. V klube sú zabezpečené bicie nástroje, ozvučené klávesy, gitarové kombá aj mikrofón.
 
Chceli by ste sa zoznámiť  s novými hudobníkmi, hrať v kapele, alebo sa naučiť „coolovo“ sólovať?
 
Máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť sa v každej z týchto oblastí - príďte na Večerný jazzový ateliér!
 
Workshopy sú prístupné pre všetkých záujemcov – nezáleží na akej úrovni sa práve nachádzate. Lektormi sú tí najlepší jazzoví hudobníci na slovenskej scéne, ktorí zabezpečujú profesionálny prístup ku ansámblu aj k jednotlivcom. V prípade rôznej úrovne sa teda netreba báť, ale treba prísť - vytvoríme dva ansámble. Vítaní sú teda hudobníci každej úrovne - od začiatočníkov cez pokročilých až ku profesionálom.
 
Súčasná mladá generácia hudobníkov, ktorá sa venuje hudbe profesionálne bola súčasťou minimálne jedného semestra týchto workshopov.
 
Vybrali sme pre vás tých najskúsenejších a najprofesionálnejších lektorov zaoberajúcich sa jazzom a populárnou hudbou akých na Slovensku máme. Doposiaľ ateliéry v roli lektorov navštívili: Radovan Tariška, Gabo Jonáš, Milo Suchomel, Boris Čellár, Juraj Griglák, Lukáš Oravec, Daniel Čačija, Eugen Vizváry, Dávid Hodek, Matúš Jakabčic, Michal Bugala, Vlado Vizár, Erik Rothenstein, Eric Wyatt, Chris Byars Quartet a mnohí iní. 
 
Mená lektorov tohto semestra Večerných jazzových ateliérov sa dozviete čoskoro. Nenechajte si ujsť príležitosť dostať sa do kontaktu s tými najlepšími vo svojom odbore.
 
 
Ak ste tak ešte neurobili, pridajte sa aj do skupiny večerných jazzových ateliérov na Facebooku. 
 
Hlavná myšlienka podujatia je sprostredkovať všetkým záujemcom možnosť zahrať si v jazzovom ansámbli pod pedagogickým vedením špičkových domácich hudobníkov. Cieľom ateliérov je byť stabilným ansámblom a živou komunitou všetkých, ktorí majú radi jazz, chceli by sa niečo naučiť a zažiť si na vlastnej koži radosť zo spoločného hrania v jazzovej kapele.
 
Nepremeškajte jedinečnú možnosť zahrať si v ansámbli, zoznámiť sa s novými ľuďmi a hudobníkmi, zajamovať si, vzájomne sa inšpirovať a naučiť sa kopec cenných informácií  z ktorých sa dá čerpať ešte veľmi dlhú dobu. Toto všetko sa udeje v príjemnom klubovom prostredí za symbolickú cenu. 
 
 
Cena za celý cyklus je symbolických 30€. V prípade, že pre Vás nie je možná pravidelná účasť, ponúkame možnosť zúčastniť sa jednotlivých ateliérov v cene 5€/ateliér.
 
 
V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte kontaktovať koordinátora ateliérov: Dávid Oláh - 0910 292 862.
 
 
Partneri: Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, Jazz.sk, My piano
 
 
Tlačová správa

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...