CHARMAINE : Elia Kači & Ľuboš Šrámek JAZZ TRIO

Elia Kačiová
CHARMAINE : Elia Kači & Ľuboš Šrámek JAZZ TRIO

Elia Kačiová absolvovala konzervatórium v Žiline odbor klavír . Po skončení strednej školy pokračovala na UMB v Banskej Bystrici, Fakulta humanitných vied ,  Katedra hudby a zároveň nastúpila na JAMU do Brna - Metodické centrum  v odbore klavír pod vedením Jiřího Skovajsu a Aleny Vlasákovej. Počas štúdia absolvovala množstvo medzinárodných interpretačných majstrovských kurzov pod vedením renomovaných pedagógov.

 V roku 2010 sa Elia Kačiová   stala konateľkou  Súkromnej umeleckej  akadémiu v Leviciach, v ktorej dodnes pôsobí ako riaditeľka a súčasne  učiteľka spevu a klavíra.

Popri pedagogockej činnosti absolvuje koncerty v spolupráci s Ondrejom Krajňákom, Ľubošom Šrámkom, Mariánom Ševčíkom, Tomášom Barošom, ktorí sa spolupodieľali na jej debutovom albume.

Elia Kačiová má na konte spolupráce s mnohými poprednými muzikantmi domácej scény – Klaudius Kováč, Milo Suchomel, Dodo Šošoka, Štefan Bartuš, Gabriel Jonáš  a i.

Ako speváčka a hudobníčka sa Elia hlási k Elle Fitzgerald, Billie Holyday,  Dee Dee Bridgwater, Jane monheit, Kurtovi Ellingovi a  mnohým iným, rovnako tiež ku klasickej hudbe, ktorú študovala.
Na albme CHARMAINE  sa Elia Kačiová predstaví ako speváčka a skladateľka.
Dramaturgia debutového albumu sa sústredila na výber skladieb z rokov 1920 - 1950, ktoré doposiaľ neboli uvedené  na trhu slovenskej a českej jazzovej scéne.

  V úpravách, v aranžmánoch Ľuboša Šrámka a v interpretácii najvýznamnejších umelcov  slovenskej a zahraničnej scény  sa menia tieto jednoduché piesne na takmer nepoznané  jazzové štandardy , ktoré sú prepracované do modernej kompozičnej techniky so sviežou invenciou s dôrazom na zachovanie estetickej kvality piesní.

 Pestré aranžmány s harmonicko-melodickým myslením  so zmyslom pre rafinovanú rytmizáciu, interpretačné majstrovstvo hudobníkov   a štýlová interpretácia Elie Kačiovej, jej frázovanie, neumatický charizmatický  zamatovo  zafarbený hlas   dodávajú albumu moderný sound s náväznosťou na jazzovú tradíciu.

CHARMAINE  Elia Kači & Ľuboš Šrámek  JAZZ TRIO - Vydavateľstvo  ©East - West Promotion  2018.
 

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...