Americký trumpetista, skladateľ a spevák Michael Arenella odohrá na Slovensku 2 koncerty a workshop

Jana Dekánková
Americký trumpetista, skladateľ a spevák Michael Arenella odohrá na Slovensku 2 koncerty a workshop

MICHAEL ARENELLA a jeho Dreamland Orchestra (USA, NY) odohrajú na Slovensku dva koncerty a jazzový workshop!

 

Nie je zvykom, že v našich končinách môžeme privítať jazzový orchester z Ameriky, ktorý sa venuje starému „hot jazzu“ alebo tzv. „sweet dance music“. Vlastne sa tak udeje po prvý krát! Hudba obdobia 20-tych a 30-tych rokov minulého storočia je u nás známa aj vďaka desaťročiam práce svetovo uznávaného orchestra Bratislava Hot Serenaders a jeho mladšieho súpútnika Fats Jazz Bandu. Práve Fats Jazz Band pozval na Slovensko vynikajúci orchester, ktorú vedie trubkár, spevák a skladateľ Michael Arenella v New Yorku. Predstaví sa Vám koncom augusta na dvoch koncertoch a jazzovom workshope.

 

Michael Arenella o plánovaných koncertoch hovorí: „Na Slovensko prídem po prvý krát a sa už na Bratislavu a Piešťany veľmi teším. O kapelách na Slovensku, venujúcich sa jazzu 20-tych a 30-tych rokov, viem už dávno. Sú kvalitatívne oveľa vyššie ako mnohé americké kapely a venujú sa tejto hudbe naozaj detailne. Dreamland Orchestra má za sebou už viac než desaťročnú úspešnú existenciu. Do Bratislavy prídeme ako sextet a veríme, že divákom prinesieme kus ozajstnej starej dobrej Ameriky.“.

 

Prvý z koncertov sa uskutoční 27.8.2014 vo V-klube v Bratislave o 19:00 hod. pod názvom GOLDEN AGE CONCERT. Pôjde o unikátny trojkoncert dobových štýlových kapiel: Michael Arenella & His Dreamland Orchestra (USA), Fats Jazz Band (SK) a Saxophone Syncopators (CZ/SK). Všetky tri kapely hrajú na originálne pôvodné hudobné nástroje a aj ich celková vizáž a prejav sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú.

Organizátori koncertu sú Národné osvetové centrum a Spoločnosť priateľov dobrej hudby, o.z.

Viac informácií nájdete na www.nocka.sk, www.dreamlandorchestra.com, www.fatsjazzband.com, www.saxophonesyncopators.com

Event na FB: https://www.facebook.com/events/256832007849745/

Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal

 

Druhý samostatný koncert Michael Arenella & His Dreamland Orchestra sa uskutoční 28.8.2014 v Kursalóne v Piešťanoch o 20:00 hod. na terase Kursalónu.

Koncerty sú realizované vďaka finančnej podpore Americkej ambasády na Slovensku a Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

 

WORKSHOP S MICHAELOM ARENELLOM a jeho bandom!!

Michael Arenella so svojimi hudobníkmi urobí pre záujemcov deň pred bratislavským koncertom, čiže 26.8.2014 o 19:00 hod. zaujímavý workshop v rámci večerných jazzových ateliérov v centre KontAKT na Ventúrskej ulici v Bratislave. Tento workshop sa uskutoční v spolupráci s portálom www.jazz.sk a občianskym združením Porta Artium.

Viac info na www.jazz.sk/ateliery

 

Michael Arenella & His Dreamland Orchestra je prvotriedny tanečný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu 20-tych a ranných 30-tych rokov minulého storočia. Michael Arenella je charizmatický trubkár a spevák, ktorého citlivý barytón robí aj z najsarkastickejšej piesne lahodnú skladbu.

Dreamland Orchestra je autentický - nástroje, oblečenie a celkový prejav je v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú. Napriek svojej, dá sa povedať, staromódnosti, zvuk orchestra vyvoláva v ľuďoch niečo nadčasové. Arenella prináša starodávne piesne, ktoré svojou spontánnosťou prenáša do súčasnosti. Práve spontánnosť dala originálnej hudbe tohto obdobia svoje kúzlo, a tú Vám bezpochyby prinesie do prítomnosti práve Dreamland Orchestra.

Ich základňou je mesto New York, ktoré bolo spolu s Londýnom blaženými centrami dekadencie. Toto všetko im dovoľuje zachytiť podstatu toho, o čom hudba týchto čias bola: zábavu, romantiku, modernosť a nových možností.

Galéria

letakA5_workshopy_leto copy.jpg
plagat-jpg_resize.jpg
Clipboard01.jpg
Clipboard02.jpg
Clipboard03.jpg
Clipboard04.jpg
Clipboard05.jpg
Clipboard06.jpg
Clipboard07.jpg
Clipboard031.jpg
FatsJazzBand (6).jpg
Jazz.sk-1200x897.jpg
jazz_sk_logo.jpg
NOC.jpg
St_znak_s_logom_a_podporou_1.jpg
Logo US.jpg

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...