Americký trumpetista, skladateľ a spevák Michael Arenella odohrá na Slovensku 2 koncerty a workshop

Jana Dekánková
Americký trumpetista, skladateľ a spevák Michael Arenella odohrá na Slovensku 2 koncerty a workshop

MICHAEL ARENELLA a jeho Dreamland Orchestra (USA, NY) odohrajú na Slovensku dva koncerty a jazzový workshop!

 

Nie je zvykom, že v našich končinách môžeme privítať jazzový orchester z Ameriky, ktorý sa venuje starému „hot jazzu“ alebo tzv. „sweet dance music“. Vlastne sa tak udeje po prvý krát! Hudba obdobia 20-tych a 30-tych rokov minulého storočia je u nás známa aj vďaka desaťročiam práce svetovo uznávaného orchestra Bratislava Hot Serenaders a jeho mladšieho súpútnika Fats Jazz Bandu. Práve Fats Jazz Band pozval na Slovensko vynikajúci orchester, ktorú vedie trubkár, spevák a skladateľ Michael Arenella v New Yorku. Predstaví sa Vám koncom augusta na dvoch koncertoch a jazzovom workshope.

 

Michael Arenella o plánovaných koncertoch hovorí: „Na Slovensko prídem po prvý krát a sa už na Bratislavu a Piešťany veľmi teším. O kapelách na Slovensku, venujúcich sa jazzu 20-tych a 30-tych rokov, viem už dávno. Sú kvalitatívne oveľa vyššie ako mnohé americké kapely a venujú sa tejto hudbe naozaj detailne. Dreamland Orchestra má za sebou už viac než desaťročnú úspešnú existenciu. Do Bratislavy prídeme ako sextet a veríme, že divákom prinesieme kus ozajstnej starej dobrej Ameriky.“.

 

Prvý z koncertov sa uskutoční 27.8.2014 vo V-klube v Bratislave o 19:00 hod. pod názvom GOLDEN AGE CONCERT. Pôjde o unikátny trojkoncert dobových štýlových kapiel: Michael Arenella & His Dreamland Orchestra (USA), Fats Jazz Band (SK) a Saxophone Syncopators (CZ/SK). Všetky tri kapely hrajú na originálne pôvodné hudobné nástroje a aj ich celková vizáž a prejav sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú.

Organizátori koncertu sú Národné osvetové centrum a Spoločnosť priateľov dobrej hudby, o.z.

Viac informácií nájdete na www.nocka.sk, www.dreamlandorchestra.com, www.fatsjazzband.com, www.saxophonesyncopators.com

Event na FB: https://www.facebook.com/events/256832007849745/

Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal

 

Druhý samostatný koncert Michael Arenella & His Dreamland Orchestra sa uskutoční 28.8.2014 v Kursalóne v Piešťanoch o 20:00 hod. na terase Kursalónu.

Koncerty sú realizované vďaka finančnej podpore Americkej ambasády na Slovensku a Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

 

WORKSHOP S MICHAELOM ARENELLOM a jeho bandom!!

Michael Arenella so svojimi hudobníkmi urobí pre záujemcov deň pred bratislavským koncertom, čiže 26.8.2014 o 19:00 hod. zaujímavý workshop v rámci večerných jazzových ateliérov v centre KontAKT na Ventúrskej ulici v Bratislave. Tento workshop sa uskutoční v spolupráci s portálom www.jazz.sk a občianskym združením Porta Artium.

Viac info na www.jazz.sk/ateliery

 

Michael Arenella & His Dreamland Orchestra je prvotriedny tanečný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu 20-tych a ranných 30-tych rokov minulého storočia. Michael Arenella je charizmatický trubkár a spevák, ktorého citlivý barytón robí aj z najsarkastickejšej piesne lahodnú skladbu.

Dreamland Orchestra je autentický - nástroje, oblečenie a celkový prejav je v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú. Napriek svojej, dá sa povedať, staromódnosti, zvuk orchestra vyvoláva v ľuďoch niečo nadčasové. Arenella prináša starodávne piesne, ktoré svojou spontánnosťou prenáša do súčasnosti. Práve spontánnosť dala originálnej hudbe tohto obdobia svoje kúzlo, a tú Vám bezpochyby prinesie do prítomnosti práve Dreamland Orchestra.

Ich základňou je mesto New York, ktoré bolo spolu s Londýnom blaženými centrami dekadencie. Toto všetko im dovoľuje zachytiť podstatu toho, o čom hudba týchto čias bola: zábavu, romantiku, modernosť a nových možností.

Galéria

letakA5_workshopy_leto copy.jpg
plagat-jpg_resize.jpg
Clipboard01.jpg
Clipboard02.jpg
Clipboard03.jpg
Clipboard04.jpg
Clipboard05.jpg
Clipboard06.jpg
Clipboard07.jpg
Clipboard031.jpg
FatsJazzBand (6).jpg
Jazz.sk-1200x897.jpg
jazz_sk_logo.jpg
NOC.jpg
St_znak_s_logom_a_podporou_1.jpg
Logo US.jpg

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...
Divoká koncertná jazda NITRADITIONAL
Minulý víkend absolvoval dvojicu premiérových vystúpení v bratislavskom klube Jazztikot a v...