MATT BIANCO navštívi Slovensko

Platinex
MATT BIANCO navštívi Slovensko

MATT BIANCO v Košiciach

 

Matt Bianco je britská kapela, ktorú v roku 1982 založili Kito Poncioni (basa), Mark Reilly (spev) a Danny White (klávesy).Pre ich prvý album "Whose Side Are You On?" si najali neznámu poľskú speváčku Basiu Trzetrzelewsku. Jej vokálne nadanie dalo albumu jazzovú dimenziu, ktorú Reilly a White nemohli predvídať, a hity ako "Get Out of Your Lazy Bed" a "Half Minute" premenili Matt Bianco na jednu z najväčších kapiel z v Európe.

 

Basia a Danny White opustili skupinu po prvom albume a pokračovali v lukratívnej sólovej kariére so Sony pod názvom Basia.

Mark Reilly, našiel neskôr klávesáka a hudobníka Marka Fishera-bývalý klávesák skupiny Whama nahrali ďalší album s vlastným názvom Matt Bianco, po ktorom nasledovalo európske turné, ktoré videlo viac ako 250 000 divákov. 

Matt Bianco bol populárny hlavne v Európe a aby sa dostali na americký trh najali si ako producenta Emilia Estefana manžela speváčky Glorii Estefan a nahrali spolu Indigo so singlami. "Don't Blame It On That Girl" a "Good Times", vydané v roku 1988. 

Ďalšia pieseň "Wap Bam-Boogie" sa stala európskym singlom roka. Po ďalšom albume s Warner Brothers - "Samba In Your Casa" (1991) sa Reilly a Fisher odtrhli od svojej nahrávacej spoločnosti a odišli na voľnu nohu čim získali úplnú umeleckú slobodu. Stále však spolupracovali so ZYX Music a Intercord v Európe a JVC-Victor v Ázii. 

 

Po dvadsiatich rokoch nahrávania a turné Mark Fisher začal túžiť po inom životnom štýle a obaja sa  priateľsky rozlúčili. 

Basia a Danny White sa spojili opäť s Markom Reillym, aby zreformovali pôvodný Matt Bianco v roku 2003, a to takmer  po 20 rokoch. 

V roku 2004 Matt Bianco vydal album "Matt's Mood". Nasledujúci rok sa vydali na svetové turné, ktoré zahŕňalo zastávky vo Veľkej Británii, Japonsku a Spojených štátoch. 

 

V roku 2009 sa Mark Reilly a Mark Fisher opäť spojili a vydali nový album s názvom "HiFi Bossanova". 

Od roku 2013 pokračuje kapela na koncertoch a jazzových festivaloch po celom svete a nám je veľkou cťou že tuto fantastickú skupinu môžeme predstaviť v dvoch dňoch aj v Košiciach a to 25 a 26.11.2019 v kultovom Ges Clube ,ktorý je na tento druh koncertu priam stvorený.

 

Oficiálna stránka Matt Bianco

 www.mattbianco.com 

 

Lístky v sieti TICKETPORTAL 

https://www.ticketportal.sk/event/MATT-BIANCO 

 

GES CLUB

http://www.ges.sk/program--program--matt-bianco

 

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...
Divoká koncertná jazda NITRADITIONAL
Minulý víkend absolvoval dvojicu premiérových vystúpení v bratislavskom klube Jazztikot a v...