Andy Middleton zahraje v Reduta Jazz Clubu s Lukášem Oravcem a jeho kapelou

reduta
Andy Middleton zahraje v Reduta Jazz Clubu s Lukášem Oravcem a jeho kapelou

“Andy Middleton represents the best of a new generation of jazz musicians.”  

DAVID LIEBMAN

 

“Here is the sax player with the courage to pursue his own voice. Here is improvising and writing in its best form – really pretty amazing!”  
MICHAEL BRECKER

“Totally contemporary playing and writing with a real sense of the jazz tradition. Excellent!” 
JOHN ABERCROMBIE

 

ANDY MIDDLETON je jeden z nejlepších amerických saxofonistů. Nápaditá a dobrodružná virtuozita zabírá neuvěřitelně širokou šíři výrazu - od divoké síly k lyrice, rytmicky suverénní a inspirující. Jeho skladby, harmonicky moderní a melodické, ale jasně zakořeněné v jazzové tradici, poskytují ideální prostředí. Tento jedinečný výraz uplatnil jako hráč, aranžér a skladatel vedle jazzových ikon, jako je Ralph Towner, Kenny Wheeler a David Holand. Také hrál a nahrával s dlouhým seznamem umělců včetně Billy Hartem, Maria Schneider, Richie Beirach, Renee Rosnes, Randy Brecker, Bill Evans, Lionel Hampton, Bob Mintzer, Joey Calderazzo, John Abercrombie, Scott Colley a Adam Nussbaum.

Formácia LUKÁŠ ORAVEC Q vznikla začiatkom roku 2012. Svojou kvalitou okamžite zaujala jazzových nadšencov. Kapela odohrala rozsiahlu šnúru klubových koncertov a festivalových vystúpení po celej Európe. Band získal najvyššiu cenu súťaže "Young Faces of Slovak Jazz" a "cenu za interpretačný výkon" lídra quartetu. V roku 2013 vydali debutový album s názvom "Introducing Lukáš Oravec Quartet" , ktorý je nominovaný na cenu ESPRIT 2013 za najlepší slovenský album roku. Lukáš Oravec vyniká jedinečným improvizačným umením a pokračuje v ceste prešlapanej velikánmi jazzovej trúbky v čele s Freddie Hubbardom, Tom Harrelom či Woodie Shaw. V kapele účinkujú renomovaní umelci. Klavirista Ľuboš Šrámek, známy aj ako skladateľ, aranžér a líder európskeho projektu "East European Artsamble". Na bicie nástroje len šestnásťročný Dávid Hodek, zázračný talent, ktorý hrá už od svojich troch rokov. Absolvoval radu spoluprác so svetovou muzikantskou špičkou v Európe i Amerike. Získal množstvo medzinárodných ocenení. Má za sebou niekoľko albumov ako líder či sideman. Quartet dopĺňa žiadaný český kontrabasista Tomáš Baroš. Patrí k najmladším talentovaným kontrabasistom na jazzovej hudobnej scéne. Tomáš Baroš je člen najlepších jazzových formácií doma a v zahraničí. Všetci členovia L.O.Q. sú zároveň členmi Českého Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma.

 

 

Koncerty

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31
 
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...
Divoká koncertná jazda NITRADITIONAL
Minulý víkend absolvoval dvojicu premiérových vystúpení v bratislavskom klube Jazztikot a v...