Livin' Blues 2018, 17.3.2018 17:30

Neprihlásený
Livin' Blues 2018, 17.3.2018 17:30
Názov koncertu: 
Livin' Blues 2018
Sobota, Marec 17, 2018 - 17:30

Livin' Blues 2018

26.ročník medzinárodného festivalu bluesovej a rhythm'n' bluesovej hudby

FERNANDO SAUNDERS (USA/CZ)
DORREY LIN LYLES AND JOHNNIE SHEPPERD BAND (USA/SK/HU)
RYAN DONOHUE TRIO (USA/SK)
ZUZANA SUCHÁNKOVÁ BAND
THE BLUES MOTHER-IN-LAW
PETRA BORNEROVA TRIO AND FEDOR FREŠO (CZ/SK)
______________________________________________________

Fernando Saunders (USA/CZ)

Americký basgitarista a spevák - Fernando Saunders - dlhoročný basgitarista slávneho LOU REEDA, spoluhráč Jeffa Becka, Jimmy Page či Erica Claptona !

Fernando má za sebou 11 radových dosiek s Lou Reedom (z rokov 1982-2008). Prvý sólový album "Cashmere Dreams" vyšiel v roku 1989, nasledoval "The Spin" (1993). „I Will Break Your Fall“ - tretí sólový album - bol v Nemecku a vo Švajčiarsku v TOP 10, v USA a v Kanade sa následne umiestnil v rebríčku TOP 40 ! V roku 2011 vydal štvrtý sólový album s názvom "Plant a Seed", na ktorom sa mimo iné podieľal i člen skupiny Čechomor Karel Holas. O dva roky neskôr (2013) vyšiel uznávaný album "Happiness"(hostia Lou Reed, Suzanna Vega, Jan Hammer). Podieľal sa tiež na albume "Srdcebeat" (2015) českej populárnej kapely Kryštof.

Spolupráce: Lou Reed, Steve Winwood, Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Jeff Beck, Jimmy Page, Kip Hanrahan, Larry Young, Heart, Pat Benatar, John McLaughlin, Marianne Faithfull, Slash, Hamilton Bohannon, Ron Lane, Joe Cocker, Ronnie Wood, Charlie Watts, Bill Wyman, ...

Fernando Saunders (vocals, bass., guitar …etc )
Jiří Balcařík (Guitar)
Jiří Zabystrzan (keyboards, Accordion)
Libor Orel (Drums)

______________________________________________________

Dorrey Lin Lyles and Johnnie Shepperd band (USA/SK/HU)

Skupina hrá spolu od roku 2015. Účinkovali sme na festivaloch a koncertných sálach hlavne v Maďarsku (Sziget, Tata-virágfeszt a pod). Od januára 2017 pracujeme na spoločnom CD, na ktorom budeme prezentovať vlastnú tvorbu v oblasti žánrov blues, funk, groove so štipkou R&B. Album Johnnie Shepperd Band with Dorrey Lin Lyles s názvom Getaway uzrel svet 1.12. 2017 a je promovaný internetovou spoločnosťou www.cdbaby.com.

The JS Band:
Johnnie Shepperd – guitar
Attila Herr – bass
Péter Vadász – drums
Gábor Gyöngyösi – keys

Dorrey Lin Lyles - vocal

http://www.dorreylyles.net/DorreyBio.html

______________________________________________________

Ryan Donohue trio (USA/SK)

Donohue je rodák z New Jersey, no za svoj domov už viac než 15 rokov považuje New Orleans. Donohue stojí za unikátnym a nadčasovým prístupom k tradičnej hudbe juhu USA, a svoju gitarovú hru dopĺňa soulovým vokálom. Je jedným z kľúčových umelcov, ktorí sa podieľali na obnove hudobnej scény New Orleans po hurikáne Katrina. Od svojich začiatkov, keď vystupoval v uliciach tohto mesta, precestoval celé USA a Európu a získal si uznanie ako skutočný bluesový umelec. Jeho všestrannosť mu umožnila robiť doprovod hviezdam z rôznych hudobných svetov: blues, jazz, gypsy jazz a country. Ryan Donohue vystupoval na jednom pódiu s takými velikánmi ako Bo Diddley, The Neville Brothers, Huey Lewis and the News, Irma Thomas, David Allen Coe, Coco Robicheaux a Kim Carson. V Európe je známy najmä spoluprácou s Crazy Hambones a originálnym hráčom na chromatickú harmoniku Billom Barrettom.

Na festivale Livin Blues vystúpi spolu s hráčom na ústnu harmoniku Jurajom Schweigertom, ktorý bol len nedávno ocenený na Svetovom festivale ústnej harmoniky v Nemecku, a bubeníkom Jurajom Rašim.

______________________________________________________

Zuzana Suchánková band

Zuzana Suchánková je jedna z mála slovenských speváčiek, ktorá vie aj expresívne zakričať a znie to celkom prirodzene. Hudba Zuzany Suchánkovej vychádza z tradičného amerického soulu, gospelu a folku. Zuzana Suchánková hrá na gitaru, skladá vlastné piesne v slovenčine a pôsobí ako lektorka spevu na jazzových workshopoch. Zuzana Suchánková je držiteľkou ocenenie „Bluesman roka 2010“ a trojnásobná „Najobľúbenejšia bluesová speváčka“ na Slovensku. Jej album „Blúzy & Songy“ bol nominovaný celosvetovou nadáciou The Blues Foundation medzi 22 najlepších albumov vydaných vlastným nákladom.

Zuzana Suchánková - spev, gitara, harmonika
Jozef Hladný – basgitara
Frédéric Miskiewicz - perkusie

______________________________________________________

The Blues Mother-In-Law

Predstavujeme trnavskú formáciu The Blues Mother – In – Law, alebo ak chcete Bluesovú svokru, v ktorej hrajú známi veteráni Slovenskej bluesovej scény bývalých /ex The Breakers, ex The Meditating Four/. Skupinu založili v r. 1995 gitarista Vlado Machala a bubeník Tono Šidlík. V skupine hrali dlhodobo /P. B. Radványi, P. Stojka, R. Selický, S. Tibenský, L. Bartoš/, V súčasnosti aj bývalí členovia sú na bluesovej scéne, ale majú vlastné formácie a projekty.

Od 1. 1. 2018 The Blues Mother – In – Law / Bluesová svokra/ hrá v novej zostave: leader Vlado Machala – leader vocal, gitara, Tono Šidlík – vocal, bicie, Richard Gajlík – vocal, bass. gitara, Richard Sarkozi – gitara/, dá sa povedať nová eufória a elán ako v r.1995 ich vzniku.

Bluesová svokra hrá vlastné skladby a upravené verzie bluesových a rockových štandardov, ktoré majú pozitívnu odozvu poslucháčov orientovaných na blues&rock.

______________________________________________________

Petra Börnerová trio and Fedor Frešo

Petra Börnerová trio je projekt českej speváčky Petry Börnerovej, slovenského hudobníka Tomáša Bobrovniczkého a ich 8 ročného syna Tomáša, ktorý hrá na bicie nástroje. Repertoár dua je postavený na prevzatých i vlastných folk-bluesových pesničkách. Duo je možné vidieť v kluboch, kaviarňach ale i na festivaloch.

Tomáš Bobrovniczký získal ocenenie Bluesman roka 2012, ktoré udelila Slovenská bluesová spoločnosť. Tomáš Bobrovniczký hral a spolupracoval s umelcami a kapelami ako Eddie Martin band, Gwyn Asthon, Louisiana Red, Chris Duarte, Bob Margolin, EB Davis, Bluesweiser, ZVA 12-28 band, Stan the Man, Luboš Andršt, Roman Pokorný, ...

Petra Börnerová- akordeón, spev
Tomáš Bobrovniczký- akustická a rezofonická gitara, spev
Fedor Frešo – basgitara
Tomáš Bobrovniczký junior- bicie (8 rokov)

Petra Börnerová a Tomáš Bobrovniczký získali v roku 2017 ocenenie v ankete portálu bluesmusic.cz v kategórii “Osobnost české bluesové scény v roce 2016”.

______________________________________________________

Hlavným partnerom podujatia a z verejných zdrojov festival podporil Fond na podporu
umenia.
______________________________________________________

vstup: predpredaj 11 € / na mieste 14 €
predpredaj: https://www.ticketportal.sk/Event/LIVIN_BLUES_2018

Dom kultúry Lúky
Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia

bus zastávka Lúčanka - 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská - 93

infos:
tel: 02/ 63 835 404
dkl@kzp.sk
www.kzp.sk

 

 

«  
  »