Trnavský Jazzyk: Richard Bona - Bona de la Frontera, 2.8.2019 19:00

Peter Baláž
Trnavský Jazzyk: Richard Bona - Bona de la Frontera, 2.8.2019 19:00
Názov koncertu: 
Trnavský Jazzyk: Richard Bona - Bona de la Frontera
Piatok, August 2, 2019 - 19:00
Miesto konania (bez profilu)
AMFIK Trnava Halenárska 20, 917 01 Trnava

Trnavský Jazzyk 2019

2.8.2019

19.00 h Andreas Varady quintet (SK)

21.00 h Richard Bona's Bona de la Frontera featuring Antonio Rey (USA, ES, FR)

vstup zdarma / free entry

Mesto Trnava v spolupráci s Nádvorím – priestorom súčasnej kultúry a Trnavským samosprávnym krajom pripravilo v poradí už 16. ročník open-air festivalu Trnavský Jazzyk 2019.
Tento festival má už stabilné miesto medzi podujatiami, ktoré sa konajú počas kultúrneho leta v najstaršom kráľovskom meste na Slovensku a vďaka kvalitnej dramaturgii sa zaradil medzi najvýznamnejšie džezové festivaly na Slovensku.
Trnavský Jazzyk tentokrát ponúkne návštevníkom tváre domácej scény, ale aj mená, ktoré sú neprehliadnuteľné na svetovej scéne.

Festival vyvrcholí v mestskom amfiteátri 2. 8. 2019 a postará sa oň chlapec s maďarsko-rómskym pôvodom Andreas Varady. Podľa hudobnej ikony Quincyho Jonesa je Andreas jedným z najtalentovanejších hudobníkov na našej planéte. Stálu zostavu jeho hráčov tvorí otec Bandi Varady, ktorý hrá na basgitare, a brat Adrian Varady hrajúci na bicích. Hosťom kapely bude legendárny slovenský saxofonista Radovan Tariška a klavirista Andrej Farkaš.
Horúci letný večer v amfiteátri bude gradovať vystúpením kamerunského basgitaristu a speváka Richarda Bonu. Meno Richard Bona netreba zvlášť predstavovať, jeho hudba a spev má fanúšikov po celom svete, a ak ste o ňom náhodou ešte nepočuli, tak máte jedinečnú príležitosť rozšíriť si hudobné povedomie.
Nový flamengo projekt Bona de la frontera pod taktovkou Richarda Bonu vznikol v Madride v Barcelone. Podnet k nápadu prišiel po vzhliadnutí koncertu muzikanta Paca de Luciu. Nosným motívom projektu úžasného speváka a basgitaristu sa stalo búranie kultúrnych a hudobných hraníc. V projekte Bona de la Frontera sa snúbia africké rytmy s andalúzskymi kompozíciami a spolu tvoria nové flamengo.
Ďalší účinkujúci Antonio Rey, ovenčený mnohými oceneniami, je tiež jedným z najvýraznejších talentov nového flamenga. Médiá z hudobnej brandže ho radia medzi najuznávanejších vo svete. V roku 2007 bol prizvaný Victoriou Abril k spolupráci ako hudobný vedúci jej albumu Olala.

2.8.
Hlavná ulica (Leto na korze)
Rytmika (SK)
Mestký amfiteáter
19.00 Andreas Varady quintet (SK)
21.00 Richard Bona's Bona de la Frontera featuring Antonio Rey (USA, ES, FR)

 

 

 

«  
  »