Trnavský Jazzyk: Fats Jazz band, 1.8.2019 20:00

Peter Baláž
Trnavský Jazzyk: Fats Jazz band, 1.8.2019 20:00
Názov koncertu: 
Trnavský Jazzyk: Fats Jazz band
Štvrtok, August 1, 2019 - 20:00
Miesto konania (bez profilu)
Nádvorie Trojičné námestie 5, 91701 Trnava

1.8.
Hlavná ulica (Leto na korze)
DUŠKA – Ági Kazai & Štefan Uhriňák (HU, SK)

Nádvorie - Priestor súčasnej kultúry
20.00 h Fats Jazz band (SK)
21.30 h DJ Kinet (SK)

FATS JAZZ BAND (SK)

je profesionálny deväťčlenný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Založil ho Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov. Orchester hrá pôvodnú hot-jazzovú a swingovú hudbu, ktorá Vás prenesie do iného sveta, rozprúdi vo Vás krv a vráti Vás do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov.
Repertoár Fats Jazz Bandu obsahuje najzaujímavejšie kusy z pera legendy amerického jazzu 30-tych a 40-tych rokov 20. storočia, Thomasa "Fats" Wallera, ktorého meno si orchester prepožičal aj do svojho názvu. Okrem toho Fats Jazz Band interpretuje skladby ďalších významných osobností jazzovej scény tohto obdobia ako boli Louis Armstrong, Teddy Wilson, Lester Young, Billie Holiday, Clarence Williams, Ella Fitzgerald, Tommy Dorsey, Count Basie, Benny Goodman, Gene Krupa a ďalší.
Napriek svojej, dá sa povedať, staromódnosti, zvuk orchestra vyvoláva v ľuďoch niečo nadčasové. Fats Jazz Band prináša starodávne piesne, ktoré svojou spontánnou interpretáciou prenáša do súčasnosti. Práve spontánnosť dala hudbe tohto obdobia svoje kúzlo, a to Vám bezpochyby prinesie do prítomnosti práve Fats Jazz Band.
Členovia Fats Jazz Bandu sú profesionálni slovenskí hudobníci a speváci, ktorí pôsobia v popredných orchestroch a big bandoch ako Slovenská filharmónia, Orchester Slovenského národného divadla, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band či Bratislava Hot Serenaders.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Obsadenie:
Ladislav Fančovič - Klavír, alt / tenor / baritón saxofón, aranžmány, bandleader
Ľubomír Kamenský - Trúbka, kornet
Branislav Belorid - Pozauna, klapkový trombón
Pavol Hoďa - Klarinet, alt / tenor saxofón
Michal Matejka - Gitara, banjo
Pavol Kušík - Kontrabas
Patrik Fičor - Bicie
Jana Dekánková - Speváčka
Matúš Uhliarik - Spevák, Klavír

 

 

«  
  »