Konzert: E Converso (CZ) / Crno dete (Srbsko) / Banausoi (CZ, SK), 18.10.2019 20:00

Peter Baláž
Konzert: E Converso (CZ) /  Crno dete (Srbsko) / Banausoi (CZ, SK), 18.10.2019 20:00
Názov koncertu: 
Konzert: E Converso (CZ) / Crno dete (Srbsko) / Banausoi (CZ, SK)
Piatok, Október 18, 2019 - 20:00
Miesto konania (bez profilu)
Kultúrne centrum Malý Berlín, Štefániková 4, Trnava

E CONVERSO (CZ) - v kapele, ktorá vznikla v roku 2011, spojili sily štyria talentovaní hudobníci nastupujúcej generácie. Saxofonista Michal Wróblewski formáciu charakterizuje ako žánrovo otvorenú a neviazane improvizujúcu. E Converso pracuje s náladou, náhodou a emóciami tak, že formálne plastické kompozície môžu zaznieť a aj znejú každý večer úplne inak. Svojou dynamickou a energickou hudbou s originálnym poňatím a s ľahkou dávkou humoru bojuje kapela proti hudobným konvenciám. Už od svojho vzniku pravidelne účinkuje na koncertoch a festivaloch po celej Českej republike i mimo nej. V januári 2014 natočila skupina kritikou veľmi oceňovaný debutový album s názvom Konspirační teorie. Na začiatku minulého roku vychádza druhý album - Umělecká sebevražda/Radikální kreativita, nahraný naživo na koncertoch. E Converso patrí medzi najprogresívnejšie jazzové projekty v Čechách, ich vystúpenia sú vždy mimoriadnym zážitkom.

CRNO DETE (RS) je experimentálne rockové trio z Belehradu. Ich živé vystúpenia pozostávajú hlavne z improvizovaných kusov, eklektického mixu noise rocku, post punku a psychedelického rocku, ozdobeného tradičnou balkánskou hudbou. Skupinu založil v roku 2010 Damjan Brkić ako sólo projekt (gitara + počítač). V roku 2012 sa pridal Milan Bukejlović na bicie. V roku 2018 sa Crno dete stalo triom pridaním saxofónu, na ktorom hrá Tomislav Marjanović. Popri improvizáciách Crno dete vydali tri albumy komponovaných songov a inštrumentálok.

BANAUSOI (SK/CZ) je pevne dané a zároveň neustále sa hemžiace trio muzikantov. V kapele prebieha hudobný dialóg kombinujúci objavnú mentalitu improvizácie, tradičné nástrojové obsadenie a inovatívne hráčske prístupy. Ako deti na pieskovisku hrajú čokoľvek čo v danom momente chcú, na nástroj, ktorý ich práve zaujme, niekedy spolu, niekedy proti sebe, ale stále s radosťou. Banausoi sú Václav Šafka, mladé pardubické tornádo na bicích, Petr Vrba (trúbka, klarinet, elektronika), jedna z najvýznamnejších postáv pražskej improvizačnej scény, a Ondrej Zajac, ktorý patrí medzi najvýraznejších slovenských gitaristov svojej generácie a lokálnej avantgardnej scény.

ww: www.wroblewski.cz
sc: https://soundcloud.com/econverso
yt: https://www.youtube.com/watch?v=JvUWpVYpQh8

ww: http://www.crnodete.com
bc: https://crnodete.bandcamp.com
yt: https://www.youtube.com/watch?v=Z1-UmBjYzc4

sc: https://soundcloud.com/banausoi/sets/les-improvisations-de-la-salle-de-repetition

========

VSTUPNÉ /
– 5 € v predpredaji: vstupenky.maxiticket.sk/konzert-e-converso-cz-crno-dete-rs-banausoi-2019-trnava
– 7 € na mieste

========

Z verejných zdrojov podujatie podporil hlavný partner Fond na podporu umenia v rámci projektu Malý Berlín 2019.

 

 

«  
  »