ArtistShare vydáva dva live albumy Jima Halla

ArtistShare vydáva dva live albumy Jima Halla

 

Dva nové live albumy od jazzového gitaristu Jima Halla sú v predaji. ArtistShare, pionier financovania umelcov fanúšikmi, oslavuje desiate výročie vydaním dvoch albumov jazzového gitaristu.
 
ArtistShare je platforma, ktorá spája kreatívnych umelcov s fanúšikmi, a pomáha umelcom zbieraním finančných prostriedkov. V októbri roku 2003 vytvorili ArtistShare prvú internetovú fanúšikovskú platformu financovania umelcov. Tento rok oslavujú svoje desiate výročie vydaním dvoch albumov – dvoch živých nahrávok legendárneho jazzového gitaristu Jima Halla. 
 
Album Jim Hall: Live!, Vol. 2-4 obsahuje nahrávky, ktoré doteraz zatiaľ neboli vydané. Sú to nahrávky z predstavení Jim Hall tria v Toronte roku 1975. Trio vtedy hralo v zložení: Don Thompson (kontrabas), Terry Clarke (bicie) a samozrejme Jim Hall (gitara). Ide o dodatočné tri hodiny hudby k pôvodnému albumu Jim Hall Live! (2003, Verve). Album obsahuje štyri CD: tri z nich sú klasické audio disky, ten štvrtý obsahuje audio nahrávky vo vyššej kvalite. Súčasťou albumu je 150-stranová kniha v pevnej väzbe, ktorá obsahuje rozhovory a komentáre od Jima Halla, ale aj iných hudobníkov, ako od gitaristov Pata Methenyho, Nelsa Clinea, saxofonistu Chrisa Pottera, kontrabasistu Scotta Colleya a ďalších. Album Jim Hall: Live, Vol. 2-4 je možné objednať a kúpiť online cez ArtistShare.
 
Druhým albumom, ktorý ArtistShare vydalo, je album Jim Hall Quartet: Live at Birdland. Bol nahratý naživo 10.-11. novembra 2010 v New Yorku. Jim Hall ten večer hral so saxofonistom Gregom Osby, bubeníkom Joey Baronom a kontrabasistom Steveom Laspina. Live at Birdland je možné kúpiť cez ArtistShare, ale je dostupný aj na iTunes a na Amazone.
 
ArtistShare vstúpilo 16. októbra 2012 do desiateho roku svojej existencie. Okrem vydania dvoch albumov Jima Halla budú desiate výročie oslavovať špeciálnymi podujatiami a pripravujú prekvapenia na celý „desiaty“ rok. ArtistShare založil gitarista a producent Brian Camelio ako prvý internetový fond či nadáciu fanúšikov. Platforma ArtistShare podporuje umelcov a ich prácu a počas svojej existencie pomohol vydať 5 albumov, ktoré získali cenu Grammy a 15, ktoré boli na Grammy nominované. Zoznam tých, ktorí dostali podporu od ArtistShare, obsahuje mnohých dnes veľmi významných umelcov ocenených Pulitzerovou cenou, spisovateľov nominovaných na Oscara, držiteľov cien Grammy a NEA Jazz Masters a členov Guggneheimovho spoločenstva.
 
Foto: artistshare.com
-nat-

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Čo všetko sa urodilo na domácej scéne world music?
Odpovede na túto otázku snáď zaznejú budúci piatok 24. mája v bratislavskom Kácečku, kde prebehne...
Laserová show Mattiu Müllera
Pokiaľ sa média nadchýnajú nad hudobným (či skôr vizuálnym) zážitkom z koncertu francúzskeho...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...