Cotatcha Orchestra potrebujú vašu pomoc. Podporte vydanie ich debutového albumu Bigbandová elektronika

Cotatcha Orchestra potrebujú vašu pomoc. Podporte vydanie ich debutového albumu Bigbandová elektronika

Big band a elektronika? Tieto dva svety vo svojej autorskej hudbe kombinuje šestnásťčlenné teleso s názvom Cotatcha Orchestra pod vedením trubkára Jiřího Kotaču. Unikátna fúzia, na ktorej sa autorsky a aranžérsky podieľal najmä Martin Konvička, je dotvorená a čaká na zaznamenanie na album. A práve kvôli nemu sa big band obracia na jazzových fanúšikov s prosbou - pomôžte nám ho nahrať a vydať. Vydanie debutového albumu Cotatcha Orchestra s názvom "Bigbandová elektronika" je možné finančne podporiť cez crowdfundingový portál hithit.com.

 

Cotatcha Orchestra je šestnásťčlenná kapela, ktorú pred šiestimi rokmi založil trubkár Jiří Kotača. Je zložená z popredných hráčov mladej generácie českej, ale aj rakúskej a slovenskej jazzovej scény, nadšených pre objavovanie nových hudobných svetov. Cesta kapely k albumu "Bigbandová elektronika" viedla cez mnoho rôznych projektov - od pôct jazzovým velikánom Thadovi Jonesovi a Dukovi Ellingtonovi (so skvelou švajčiarskou speváčkou Géraldine Schnyder), turné s holandským trombónistom Iljom Reijngoudom (laureátom ceny Latin Grammy) až po aranžmány slovenských barokových kolied, zrealizované s vychádzajúcou hviezdou španielskej scény - speváčkou Mar Vilaseca. V Cotatcha Orchestra hrá šestnásť špičkových inštrumentalistov z Českej republiky, Slovenska a Rakúska (a najnovšie aj elektronika).

 

Len nedávno sme zverejnili zaujímavú videonahrávku orchestra, ktorá vznikla virtuálne, v karanténnych podmienkach - A Very Old Lady Driving A Ferrari. Prostredníctvom crowdfundingového portálu hithit.com sa teraz Cotatcha Orchestra obracia na svojich fanúšikov a ochotných podporovateľov s prosbou o finančnú pomoc pri vydaní debutového albumu plného autorskej hudby. Suma, ktorú potrebujú na realizáciu nahrávania a vydania albumu, je stanovená na 100,000 českých korún a možnosť prispieť má verejnosť až do konca mája. Ku podpore tohto zoskupenia vyzvali aj viacerí slovenskí a českí hudobníci, napríklad trubkár Juraj Bartoš v nasledovnom videu:

 

 

Darovať môžete akúkoľvek sumu a zároveň za svoju pomoc dostanete od orchestra aj niečo späť - či už to bude dobrý pocit, digitálna verzia albumu alebo jeho fyzické CD. Zoznam odmien ale napríklad zahŕňa aj hodiny hry na hudobný nástroj, improvizácie, skladby a aranžovania a dokonca aj jazdu v skutočnom Ferrari za zvuku skladby “A Very Old Lady Driving A Ferrari”... aspoň to sľubuje orchester. Podporiť ich môžete na stránke https://www.hithit.com/cs/project/7628/cotatcha-orchestra-vydava-album-bigbandova-elektronika .

 

 

S prosbou o pomoc sa Jiří Kotača na verejnosť obrátil takto:

 

Big band Cotatcha Orchestra prešiel za šesť rokov svojej existencie dlhú cestu. Na začiatku stála vízia hrať originálnu bigbandovú hudbu - a kapela sa menila a rástla s realizáciou každého nového programu - od skladieb legendárnych svetových tvorcov, cez súčasnú českú tvorbu pre big band až po spoluprácu so skvelými zahraničnými hosťami. Postupom času však v pozadí akoby nevdojak zrel vlastný autorský repertoár. Ten vznikol priamo v jadre big bandu a je šitý na mieru celej kapele a jej sólistom.

 

Naša cesta jednoducho dospela do ďalšieho dôležitého bodu, ktorým je vydanie debutového albumu! Na nahrávanie máme (pre Vás) pripravený bohatý repertoár originálnych skladieb, ktoré sú nevídané tým, že predstavujú zvuk big bandu v inom svetle vďaka kombinácii s elektronickou hudbou. Že si to nedokážete predstaviť? Tak čítajte ďalej a viac sa dozviete nižšie.

 

Ak sa na sklonku júna stretneme v štúdiu (a pevne veríme, že už to bude možné), urobíme všetko pre to, aby bola doska nabitá maximálnou energiou, dobrodružstvom a úprimnosťou a obohatila tak našu kultúru o niečo výnimočné. Buďte súčasťou zrodu unikátnej nahrávky, ktorá vyjde pod americkým vydavateľstvom PARMA Recordings v novembri 2020 a ktorej zvukovým majstrom bude na Grammy nominovaný Jan Košulič. Ten nám tiež pomohol natočiť náš karanténny singel A Very Old Lady Driving A Ferrari, ktorý si týmto netradičným spôsobom odbil svoju premiéru a zaslúži si nahrať v nefalšovanej štúdiovej podobe.

 

Čo je náš cieľ a na čo potrebujeme vašu pomoc?

 

Chceme zvečniť autorskú fúziu hudobných svetov na náš album a dostať ho čo najskôr ku vám. Nechceme robiť žiadne ústupky v kvalite a tak by sme radi s vašou pomocou vydali platňu, ktorá bude kvalitne nahratá, zmiešaná, bude mať pekný obal a booklet. Aby sa nám to podarilo, potrebovali by sme pomôcť pokryť náklady na štúdio, mix a následný mastering nahrávky, vylisovanie albumu a tiež napríklad na cestovné náklady našich zahraničných členov. Všetko je pripravené, vaša podpora nám to umožní dotiahnuť do konca! Vopred vďaka.
 
Big band a elektronika?
 

Predstavte si, čo vie naozaj veľká kapela - big band, koľko energie a sily skrýva hudba šestnástich skvelých hudobníkov zladených do jedného celku. Od jemných tónov klavíra a kontrabasu po výbušnú intenzitu bicích, trubiek, trombónov a saxofónov. V prípade Cotatcha Orchestra k tomu ešte pripočítajte nesmiernu škálu možností elektronickej hudby, ktorá podporuje a posilňuje výslednú emóciu a svojou prítomnosťou prenáša celok do súčasnosti - nášho moderného sveta. Chceli by sme s vami zdieľať tento neobyčajný zvuk, ktorý v sebe spája rozumnosť hudby s jej zrozumiteľnosťou. Bigbandová elektronika zároveň nie je nijakým nepodareným pokusom o originalitu - o "nevídanú" kombináciu, alebo lacnú senzáciu - elektronická hudba už dlho prestupuje všetky žánre a bolo na čase ju zoznámiť s big bandom! Na albume budú skladby od kapelníka Jiřího Kotaču, skvelého klaviristu Jiřího Levického a Martina Konvičku, ktorý stojí za veľkou väčšinou hudby.

 

 

Saxofóny - Marek Kotača, Radek Zapadlo, Petr Smékal, Ivan Podhola, Radim Hanousek

Trombóny - Matthias Zeindlhofer, Jan Galia, Ivan Melin, Michal Motýl

Trúbky - Jan Kozelek, Jaroslav Konečný, Jan Přibil, Jiří Kotača

Rytmika - Kamil Slezák, Peter Korman, Martin Konvička + elektronika

 

Kompletné odmeny za podporu (ako ich uvádza Cotatcha Orchestra priamo na stránke hithit.com):

- Dobrý pocit

- “A Very Old Lady Driving A Ferrari” v úprave ako zvonenie na telefón

- Digitálna verzia albumu Bigbandová elektronika

- Digitálna verzia albumu + partička AZ kvízu

- Fyzické CD Bigbandová elektronika

- Vstupenka na krst albumu + digitálna verzia albumu

- Podpísané fyzické CD Bigbandová elektronika

- Exkluzívny koncert sólistov CO v oceňovanom brnenskom bare Atelier

- Súkromná lekcia hry na nástroj alebo improvizácie

- Nazri nám pod pokrievku

- Vínny sklep - búda

- Malý mecenáš

- Lekcia skladby/aranžovania s Martinom Konvičkom

- Exkluzivna digitálna verzia albumu + miesto na guestliste na krst a dalšie dva koncerty CO

- Podpísaná partitúra vybranej skladby z albumu + fyzické CD alebo digitálny album

- Jazda vo Ferrari za zvuku “A Very Old Lady Driving A Ferrari”

- Aranžmán vašej skladby

- Mecenáš

- Doživotní partner

 

Zdroj: hithit.com

Autor: Martin Uherek

 

 

Ďalšie články

Andreas Varady nahráva s jazzovými legendami
Má šestnásť, je firemným hráčom výrobcu gitár Benedetto, v októbri podpísal zmluvu s ...
Andreas Varady: Verve som opustil, no nerozišli sme sa v zlom, najnovší album je premiérou môjho súčasného ja
Gitarista Andreas Varady, slovenský rodák žijúci v Írsku, sa stal hviezdou na svetovej jazzovej...
Ďalší hudobný prírastok na československej scéne: Martin Konvička vydáva debutový album s názvom Coming Homo
Mladý český klavirista Martin Konvička už o pár dní vydá svoj debutový album. Akustický formát tria...
Recenzia CD: Berezova "Intuícia" nesklamala
Gitarista Pavol Bereza nie je žiadnou novou tvárou na scéne slovenského jazzu. Dlhé roky pôsobí ako...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...