Do Popradu prichádza nový jazzový festival: One Two Jazz prinesie známe i nové mená slovenskej jazzovej scény

Do Popradu prichádza nový jazzový festival: One Two Jazz prinesie známe i nové mená slovenskej jazzovej scény
Peter Baláž

Občianske združenie Naturalista v spolupráci s Tatranskou galériou pripravilo prvý ročník festivalu ONE TWO JAZZ festival. Dvojdňový festival sa uskutoční v polovici októbra a to v dňoch 18. a 25. 10. 2019 v Tatranskej galérii v Poprade. Vo výnimočných priestoroch bývalej elektrárne sa predstavia nielen nové, ale aj známe mená slovenskej jazzovej scény - galéria sa na dva večery premení na miesto hudobného kultúrneho vyžitia. 

 

Program festivalu je tento rok špecificky zameraný na slovenskú jazzovú scénu, ktorú chce priblížiť popradskému i podtatranskému publiku. Na festivale sa predstavia Arpi Farkaš & Ján Kopčák Duo, ktrorí predstavia svoj akustický jazzový projekt v modernej interpretácii. Mladí a energickí The Coolcatz zaručenie zdvihnú náladu a ponúknu známe funkové, soulové, či popové pesničky s jazzovým nádychom. Druhý deň festivalu odštartujú osviežujúce Alan a Pišta Bartuš Trio a festival zakončí fenomenálny Milo Suchomel.

Vstupenky na podujatie je potrebné si zarezervovať na onetwojazzfestival@gmail.com, keďže kapacita tohto festivalu je obmedzená. 

 

NATURALISTA občianske združenie sa od roku 2016 venuje environmentálnym a kultúrnym projektom v podtatranskej oblasti Svitu a Popradu. Zakladateľky Tatiana Dučaiová a Lucia Matušíková dali dokopy svoje sily a vo voľnom čase sa rozhodli priniesť do týchto miest niečo nové a ukázať, že keď sa chce, tak sa to dá.

 

Tlačová správa

Galéria

ONE TWO JAZZ.jpg

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...