Prvá televízna stanica venujúca sa výhradne jazzovej kultúre: The BeBop Channel ponúka hrané seriály z prostredia jazzu

Prvá televízna stanica venujúca sa výhradne jazzovej kultúre: The BeBop Channel ponúka hrané seriály z prostredia jazzu

Prvá americká televízna stanica, ktorá sa sústredí výhradne na jazzovú kultúru s názvom The BeBop Channel (beboptv.com), začala vysielať v decembri 2018 a momentálne rozširuje svoju programovú základňu, aby sa do povedomia dostala ako "Oficiálna televízna stanica Harlemu". V súčasnosti hľadá podnety a nápady na nové televízne show z prostredia jazzu. Medzi vítanými návrhmi sú oblasti dráma, situačná komédia, móda, tanec, história a mnoho iného. Podnety môže do televízie odoslať každý, stačí svoj nápad poslať na zverejnenú emailovú adresu.

 

The BeBop Channel sa považuje za prvú televíznu stanicu, ktorá vysiela hrané televízne show z oblasti jazzu a tituly z Jazzového filmového festivalu v New Yorku. Doteraz má na svojom konte viac ako 500 tisíc sledovateľov cez svoju webovú stránku aj službu Amazon Prime a v súčasnosti sa vydala na cestu produkovať a následne odvysielať nové programy, ktoré by odrážali bohatú kultúru Harlemu, či už v oblasti umenia, histórie, divadla, tanca, módy alebo kuchárstva. To všetko sa pokúša  dosiahnuť prostredníctvom nových drám, komédií, zábavných hier a programov o životnom štýle.

 

Túžba rozšíriť programovú základňu vznikla pri príležitosti účasti na slávnosti Harlem Renaissance 100 A Community Celebration 2018-2020, ktorú organizovala inštitúcia Harlem One Stop. Gregory Charles Royal, známy jazzový hudobník z orchestra Dukea Ellingtona a zároveň zakladateľ kanálu The Bebop Channel sa vyjadril: “Už od začiatku, keď same začali prezentovať harlemský jazz, bolo zrejmé, že iné žánre a oblasti bohatej černošskej harlemskej kultúry v tejto dobe na našom kanáli chýbali.”

 

“Bolo pre mňa skutočne nepochopiteľné, že pri tých stovkách miliónov dolárov, ktorými sa dotuje kultúrny rozvoj okolo Harlemu, nikoho nenapadlo centralizovať tento kreatívny proces a jeho minulosť aj súčasnosť posunúť na televízne obrazovky," dodáva Royal.

 

Na základe novej vízie zverejnil BeBop Channel prosbu o podnety na nové televízne show, ktoré budú zároveň výbornou príležitosťou pre mladých filmárov, sscenáristov a hercov vytvoriť relevantné diela. Spomedzi nápadov sa tie najlepšie vyberú na základe hlasovania sledovateľov. Medzi žánre a oblasti, o ktoré má BeBop Channel záujem, patria: drámy, situačné komédie, televízne show s hrami, móda, kuchárske umenie, tanec, jazz, história, umenie, harlemská kultúra. Pre viac informácií môžete navštíviť stránku televízie beboptv.com a nápady odosielať na submit@beboptv.com.

 

Televízne show, ktoré sú v súčasnosti vysielané alebo vytvárané pre BeBop Channel:

• Giant Steps – Prvá americká jazzová dramatická komédia! Súperiaci jazzoví hudobníci New Yorku sa spoja, aby spoločne otvorili klub v Harleme a zachovali tak jeho históriu.

• The 1-2-5th – Show o životnom štýle s moderátorom Dr. Jeff Gardereom, v ktorej vystupujú celebrity spojené s Harlemom a/alebo jazzovou hudbou, v štúdiu aj v exteriéri na 125. ulici a rozprávajú o svojom živote a svojich záľubách.

• New York Jazz Diaries – Newyorskí umelci, medzi nimi hudobníci, tanečníci, herci, ktorí sa ženú za "jazzovým životom" a osobné videodenníky z ich ciest!

• Filmy z Newyorského jazzového filmového festivalu

• prednahraté živé vystúpenia v oblasti divadla, komédie a tanca

 

Zdroj, foto: blacknews.com

Autor: Martin Uherek

 

 

Ďalšie články

Netflix pre jazz? Quincy Jones a jeho Qwest TV spustí digitálny prenos koncertov a jazzových filmov
Na počiatku jazzu obdivovali jazzoví fanúšikovia svojich hrdinov mimo živých vystúpení najmä...
Jamie Cullum robí sountrack pre nový anglický seriál: V show The Halcyon sa objaví aj na scéne
37-ročný angličan Jamie Cullum je známy najmä vďaka svojej klavírnej hre a pútavému spevu, vďaka...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Alan Bartuš: z New Yorku do Viedne
Klavirista Alan Bartuš mal viac ako dobrý rok: v prestížnom nemeckom vydavateľstve Challenge...
Tip na víkend: PET JAZZ bude oslavovať
V Dome kultúry Zrkadlový háj v bratislavskej Petržalke sa bude cez víkend oslavovať. Len dvojica...
Májové odlety jazzových velikánov – RIP Ptaszyn / RIP Sanborn
V priebehu jedného májového týždňa nastúpila do nebeského bigbandu dvojica vynikajúcich a...