Súťaž o 5x2 vstupeniek: Zažite jedného z najlepších basistov na svete!

Súťaž o 5x2 vstupeniek: Zažite jedného z najlepších basistov na svete!
jazz.sk

Už 27. mája 2015 vystúpi v neďalekej Viedni jeden z najrešpektovanejších hračov na basgitaru a kontrabas na svete. Christian McBride je jednou z najdôležitejších a všadeprítomných postáv v jazzovom svete za posledných dvadsať rokov. Jeho umenie nájdeme na vyše tristo nahrávkach s najzvučnejšími menami jazzového sveta. Vďaka vynikajúcej spolupráci s Viedenským Konzerthausom majú čitatelia jazzových stránok Jazz.sk veľkú možnosť vidieť koncert McBrideovho tria. V súťaži je totiž 10 vstupeniek!

 

McBride je svetu známy ako jeden z najvýznamnejších kontrabasistov a basgitaristov súčasnej doby. Vo svojich začiatkoch bol pod ochrannými krídlami kráľa basistov Ray Browna a neskôr, počas svojej kariéry, spolupracoval s tými najväčšími z najväčších - vrátane jazzových velikánov ako Sonny Rollins, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Roy Haynes alebo súčasných hviezd ako Joshua Redman, Brian Blade, Joey Calderazzo, Pat Metheny a mnohých iných. Christian je jedným z generácie mladších muzikantov, ktorí okrem jazzu vyrastali aj na iných štýloch - R&B, rock, soul, funk, pop, hiphop. Tento vzťah ich mnohých postupne priviedol ku spolupráci s kvalitnými popovými hudobníkmi, v McBride-ovom prípade to boli napríklad Sting, Paul McCartney, Celine Dion alebo James Brown.

 

Ak chcete tohto jazzového majstra zažiť naživo, neváhajte odpovedať na súťažnú otázku. Pri hre o 5x2 vstupov je veľká šanca stať sa výhercom vstupeniek.

Súťažná otázka: Koľko cien Grammy získal vynikajúci kontrabasista Christian McBride?

Súťaž trvá do 26.5.2015 do 12:00
 

Výhercovia: Katarina Lamosova, Ali Móži, Hanka Gregusova, David Čudek, Pavol Uríček

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...