Súťaž o CD Finally 'My Space'

Súťaž o CD Finally 'My Space'
jazz.sk

 

Skupinu Finally založil hráč na klávesové nástroje Eugen Botoš jr. / člen orchestra opery SND a člen Violin orchestra Bratislava/ pred ôsmimi rokmi . V období  posledných troch rokov  sa vykryštalizovala do finálnej podoby  s bubeníkom Emilom Frátrikom a vynikajúcim basgitaristom Róbertom Vizvárim .

Finally  sa  najviac dostali do povedomia v roku 2009 odkedy spolupracovali so svetovými umelcami, z ktorých sa najviac žánrovo zhodli s Ericom Marienthalom, s ktorým vystupovali v roku 2009 na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská Sporiteľňa, kde zožali veľký úspech a uznanie. Naďalej ostávajú s Ericom v úzkom priateľskom vzťahu  a začiatkom roku 2010 nahrali svoj debutový album My Space, na ktorom spolupracovali aj hviezdy ako Otmaro Ruiz, Alain Caron, Janek Gwizdala Harri Stojka, Peter Horvath a iní. Album sa krstil v pražskom klube Jazz Dock a krstným otcom bol sám Eric Marienthal.

Tento album bol v apríli 2009 druhý najpredávanejší album v USA v rámci žánru jazz-funk a smooth jazz, z ktorého sa v zámorí predalo už viac ako 12000 nosičov.

Tento rok sa kapela Finally chystá na americké turné s bubeníkom Sonnym Emorym, dlhoročným členom kapely Earth Wind and Fire a taktiež Ericom Marienthalom.

Súťažná otázka znie:
Na aký nástroj hrá
na tomto CD hudobný hosť skupiny, Alain Caron?

CD vyhral Lukáš Oláh, správna odpoveď bola - basgitara.

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...