Súťaž o nové CD Pavla Bodnára - Kolobeh dňa a noci

Súťaž o nové CD Pavla Bodnára - Kolobeh dňa a noci
jazz.sk

Nielen slovenská jazzová scéna privíta v najbližších dňoch nový prírastok - ďalší autorský album klaviristu, skladateľa a aranžéra Pavla Bodnára.

 

Základ hudobného telesa tvorí jazzová rytmika spolu so speváčkou v zložení: Monika Masarovičová – spev, Milan Ruček – bicie nástroje, Tomáš Baroš – kontrabas, Pavol Bodnár – klavír. Texty Moniky Masarovičovej sú písané v angličtine a čiastočne aj v slovenčine a skladby navodzujú pocit jednoty radosti a smútku, nádeje a žiaľu, svetla a tmy, pocitov, ktoré sprevádzajú život každého človeka. Jednotu a povahu rôznych odtieňov svetla a tmy v textoch i hudbe implikuje aj názov albumu Kolobeh dňa a noci.

A ako vníma aktuálnu nahrávku  sám autor?
"Určujúcim pre moje hudobné stvárnenie bol obsah textov autorky, ktoré odrážajú bohatú rozmanitosť jej úvah o komplexnosti života. Výsledkom je pestrá zmes nálad, ktoré zjednocuje jedna textárka a jeden skladateľ".

V ôsmich skladbách dotvárajú nálady špičkoví sólisti arteficiálnej hudby: violončelista Michal Sťahel, huslista Miloš Valent, klarinetista Ronald Šebesta a flautistka Ivica Gábrišová.

"Pre hudobné stvárnenie mnohorakých výpovedí a protichodných nálad som zvolil prislúchajúce výrazové prostriedky ako formu, inštrumentáciu a aranžmány. Orchestrácia, ktorá je výlučne akustická, prírodná, má symbolicky evokovať prirodzenosť meditatívnych textov, ich implicitnú duchovnosť a komplexnosť večných otázok, zamestnávajúcich myseľ človeka po tisícročia", dopĺňa aranžér.

Exkluzívne si môžete vypočuť túto novinku ešte pred oficiálnym krstom aj vy, stačí mať trochu šťastia a poznať správnu odpoveď na otázku:
Za ktoré CD získal Pavol Bodnár oceňenie AUREL?

-rob-

 

Výherca: Maroš Ľuba; ECCE JAZZ

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...