Súťaz World Jazz Photo dá opäť príležitosť fotografom z celého sveta

Súťaz World Jazz Photo dá opäť príležitosť fotografom z celého sveta
Miroslav Bachura

Fotografi z celého sveta sa i v tomto roku môžu zapojiť do súťaže Jazz World Photo, ktorá sa po druhý raz uskutoční v rámci českého jazzového festivalu Jazzinec.

 

Súťaž Jazz World Photo sa na minulom ročníku festivalu Jazzinec, konajúceho sa v Trutnove, stretla s pozitívnym prijatím. Organizátori podujatia sa teda rozhodli nadviazať na tento úspech a hudobným fotografom i tento rok poskytnú príležitosť prezentovať svoje najlepšie zábery: „Našim cieľom je vzájomne sa inšpirovať a propagovať jazzovú hudbu,“ nechal sa počuť fotograf a autor nápadu súťaže Patrik Marek.

 

Súťaž je otvorená pre súťažiacich z celého sveta, amatérov a profesionálov, pričom ocenené budú tri fotografie, ktoré porota vyhodnotí ako najkrajšie. Na víťaza čaká hlavná cena, ktorej autorom je akademický sochár Štepán Málek. Fotografie s jazzovou tematikou môžete posielať do 28. februára skrz oficiálny web súťaže. Okrem slávnostného vyhlásenia víťazov počas finálového koncertu festivalu sa fotografi i verejnosť dočkajú tiež výstavy a katalógu najlepších fotiek. O výsledkoch rozhodne pätica povolaných - fotograf Ivan Prokop (predseda poroty), fotograf Patrik Marek (autor konceptu súťaže), fotograf Jiří Turek, hudobník a fotograf Dan Bárta, fotograf a kameraman Jiří Kučera, riaditeľ a dramaturg festivalu Jazzinec Tomáš Katschner

 

Okrem súťaže festival Jazzinec samozrejme ponúkne aj kopec dobrej hudby: „„Koncerty libanonského trubkára Ibrahima Maaloufa, indického bubeníka Triloka Gurtu alebo Ivy Bittovej v spojení s ostravskou Janáčkovou filharmóniou už teraz ašpirujú na nezabudnuteľné festivalové vrcholy. A pre fotografov sa stanú skvelou príležitosťou uplatniť svoju vášeň pre jazzovou hudbu,“ doplnil Katschner, riaditeľ festivalu. 

 

 

Foto: Patrik Marek

Miro Bachura

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Vyhrajte albumy laureátov Radio_Head Award a ocenenia ESPRIT
Pred mesiacom sme oslavovali Medzinárodný deň jazzu pod záštitou UNESCO. Viacerí sme si ho...
Zoznám sa s jazzom na Medzinárodnej jazzovej dielni Doda Šošoku
Letné jazzové dielne majú na Slovensku relatívne dlhú tradíciu. S iniciatívou prišli pred tromi...
Komponovanie pre sláčikové teleso - Bill Laurance & The Untold Orchestra: Bloom
Snarky Puppy sa stali priam davisovským inkubátorom talentov medzinárodnej jazzovej scény prvej...