Veľká vianočná súťaž - vyhodnotenie

Veľká vianočná súťaž - vyhodnotenie
jazz.sk

Takmer mesiac trvala na týchto stránkach súťaž o najlepšie profily obľúbených hudobníkov. Napriek tomu, že nešlo o najľahšiu úlohu, vďaka súťaži vzniklo takmer dvadsať nových profilov svetového jazzu. Niektoré boli spracované jednoduchšie, iné naopak podrobnejšie.

Pri mnohých však kvalita príspevkov predčila naše očakávania a redakcia tak mala naozaj veľmi ťažkú úlohu vybrať ten najlepší. Najviac lajkov počas súťaže, až 48, dostal profil Milesa Davisa. Členom redakcie sa zo súťažných profilov zdal najzaujímavejšie spracovaný profil saxofonistu Colemana Hawkinsa práve pre podrobnosť a detailnosť opisu hudobníkovho života.  Odborné spracovanie súťažných profilov posudzvala doc. Yvetta Kajanová z katedry Hudobnej vedy FFUK.
"Keďže na ľudovej encyklopédii Wikipedia je k dispozícii každé z uvedených hesiel, oceňovali sme výber témy, prácu s dostupnou literatúrou a najmä vlastný názor, ktorý predpokladá, že autor daného hesla nielen kompiluje texty z rôznych zdrojov, ale danú hudbu aj pozná prostredíctvom albumov a priameho kontaktu z videosnímkov alebo koncertov. Ak sa objavil analytický prístup niektorých autorov daných profilov, takýto hĺbkový pohľad sme ocenili najviac. To je najmä v prípade autora profilu Bill Frisella."

Nakoniec po dlhom rozhodovaní sme prišli k záveru, že by mali byť ocenené tri vyššie spomenuté profily. Tri obrazy zobrazujúce hudobníkov bebopovej éry od autora grafík Michala Kečkeša už teda majú svojich majiteľov.

Martin Uherek v súťaži získal obraz Dizzy Gillespieho za spracovanie profilu saxofonistu Colemana Hawkinsa.
Miroslav Záhradník získal obraz Thelonia Monka za spracovanie profilu gitaristu Billa Frisella.
Karol Batek získal obraz Milesa Davisa za spracovanie profilu trúbkara Milesa Davisa.

Víťazom srdečne gratulujeme a ďakujeme všetkým, ktorí sa súťaže zúčastnili. Na základe vašej účasti je veľmi pravdepodobné, že v budúcnosti usporiadame podobnú súťaž o obrazy zobrazujúce ďalších obrov jazzovej histórie.

Tím Jazz.sk

Galéria

JAZZ SUTAZ TRIPTYCH.jpg

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...