Blues Market 2013

Blues Market 2013
Bluesmusic

Európska bluesová únia (EBU) oznámila, že po veľkom úspechu minuloročného „Bluesového trhu“ (Blues Market), ktorý sa konal v Berlíne, uskutoční sa aj jeho druhý ročník. Bude súčasťou valného zhromaždenia členov EBU a európskej súťaže bluesových kapiel a jednotlivcov „European Blues Challenge“ v sobotu 9. marca vo francúzskom Toulouse.

 

Blues Market 2013 dáva jedinečnú príležitosť členom EBU, teda aj zástupcom Slovakblues.com, prezentovať svoje aktivity v neformálnom prostredí. Umožní stretnutie a komunikáciu s umelcami, odborníkmi, organizátormi, médiami či bluesovými fanúšikmi nadšencami z celej Európy. Bluesový trh bude otvorený širokej verejnosti a očakáva sa, že to bude najväčšie stretnutie ľudí okolo bluesu v Európe. Minulý rok bolo v Berlíne 30 vystavovateľských stánkov, v tomto roku sa v Toulouse očakáva viac než 70. Slovakblues.com bude prirodzene pri tom a ako oficiálny člen EBU získal aj priestor na svoju prezentáciu.

 

V zastúpení Bonza Radványiho ako dlhoročného organizátora medzinárodného festivalu Dobrofestu Trnava a neúnavného propagátora rezofonickej gitary budeme prezentovať tento rok ako „2013 - Rok Johna Dopyeru“, keďže v tomto roku si pripomíname 120. výročie narodenia i 25. výročie smrti slovenského vynálezcu tohto jedinečného hudobného nástroja.

 

Ľuboš Beňa, ako zakladateľ portálu Slovakblues.com predstaví verejnosti nielen aktivity týkajúce sa Slovakblues.com ale aj dianie na slovenskej bluesovej scéne a v rámci toho predstaví aj špeciálnu CD kompiláciu s hudobnými ukážkami a informáciami. CD s názvom „Slovakblues.com presents Blues from Slovakia“ ponúkne po dve skladby od piatich interpretov, ktorí sa prihlásili na našu predchádzajúcu výzvu - Zuzka Suchánková, Bonzo Radványi, Erich Boboš Procházka & Marek Wolf, Ľuboš Beňa a Second Band a týmto spôsobom sa ich hudba dostane do rúk tých najpovolanejších, k organizátorom festivalov, promotérom, do rádií v celej Európe.

 

V rámci tejto špeciálne akcie sa uskutoční Európska súťaž bluesových kapiel a jednotlivcom "European Blues Challenge 2013". Slovensko bude tento rok zastupovať Peter "Bonzo" Radványi. Sprevádzať ho bude skalický bluesman Ľuboš Beňa a vo Francúzku predstavia repertoár zo svojho aktuálneho albumu "Nemám hlad, nemám smäd".

 

Slovakblues.com – aktuálne informácie zo sveta Blues.

Galéria

EBC 2013
Aktuálne album

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...