Hot music u vás doma – získajte nový album Bratislava Hot Serenaders!

Hot music u vás doma – získajte nový album Bratislava Hot Serenaders!
Peter Motyčka

Ako najlepšie osláviť tri desaťročia svojej existencie a potešiť fanúšikov, ale aj samého seba? Ponúka sa niekoľko možností – napríklad: za a.› obrovská tridsaťposchodová torta / za b› tridsaťhodinová párty alebo za c› nový a ešte lepší album.

 

Orchester Bratislava Hot Serenaders stál nedávno pred podobnou dilemou a hudobníci na čele s umeleckým vedúcim, špičkovým trubkárom a pedagógom Jurajom Bartošom zaiste dlho váhali. Síce vieme len málo zo zákulisných detailov, no poznáme víťaza tejto voľby, ktorým sa stal v poradí trinásty album súboru. Mal niesť optimistický titul „My Troubles Are Over“ v nádeji, že pandémia už pominie a svitne na lepšie časy. Tak sa volá úvodná skladba Jamesa Vincenta Monaca a Edgara Leslieho, ktorú pred takmer sto rokmi preslávili Duke Yellman and his Orchestra. V aranžmánoch Juraja Bartoša znie fantasticky!

 

 

Album nakoniec nesie názov „As Time Goes By“, ktorý pripomína dlhú a úspešnú cestu orchestra spolu s jeho priaznivcami. Svetoznámu pieseň preslávil aj kultový film „Casablanca“ a bola zaradená medzi desiatku najväčších hitov 20. storočia. Svetová premiéra albumu prebehla koncom februára v priestoroch Kulturfabrik Hainburg, kde orchester už tradične hráva na festivale venovanom odkazu Josepha Haydna.

 

Pokiaľ chcete získať jedno z troch nových CD súboru Bratislava Hot Serenaders, napíšte nám do 22. mája názov dievčenského vokálneho tria, ktoré tento súbor od jeho vzniku doprevádza. Traja šťastlivci si budú môcť doma vychutnať autentický zvuk jedinečného súboru. Ostatní môžu zájsť na nejaký z jeho pravidelných koncertov Bratislava Hot Serenaders na domovskej scéne v spoločenskom dome Nivy v Bratislave. Najbližšia hot veselica sa uskutoční v nedeľu 29. 5. o 19.00.

 

 

Autor: Peter Motyčka

Photo (C) FlorianSimon

 

Výhercovia: Petr Rosa, Anna Máté Ivaničová, Kristina Halakova

Galéria

Hot music u vás doma – získajte nový album Bratislava Hot Serenaders!

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...